Правоохоронці Львівщини викрили підпільну гуральню

Правоохоронці Львівщини викрили підпільну гуральню

27.09.14 15:57 0 747
Працівники Головного управління МВС України у Львівській області припинили діяльність підпільного цеху, у якому підробляли горілку шести відомих українських виробників. Тисячі пляшок фальсифікованого алкогольного напою не потрапили до споживачів.

Зловмисники виготовляли фальсифікат промисловим способом у складському приміщенні колишнього колгоспного току, розташованому в одному з сіл Золочівського району. Фальсифікат виготовлявся у антисанітарних умовах, у капроновій цистерні, звідки через систему фільтрів за допомогою насоса розливався у підготовлену тару.

Зловмисники закорковували заповнені пляшки одноразовими корками, наклеювали етикетки та акцизні марки. Потім підроблену горілку упаковували у спеціальну тару. Після цих маніпуляцій фальсифікат був готовий до розповсюдження через торговельні мережі.

Одночасно у гуральні підробляли горілку шести відомих торговельних марок Львівщини та інших регіонів держави. Упакування проводилось за всіма стандартами та вимогами на цей вид продукції, тому звичайному споживачеві відрізнити підробку від справжньої горілки було практично неможливо.

Під час проведення санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили понад двадцять вісім ящиків із пляшками ємністю 0,5 літрів вже готового фальсифікату. Крім того вилучено тисячу літрів підготовленої до розливу спиртово-водяної суміші, близько півтисячі літрів спирту, паперові ящики з-під горілки, підготовлену тару, спиртометри та інше обладнання, яке використовувалось для розливу та пакування підробленої горілки.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування триває.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі депутати ...
Наступна новина: 27.09 - у Луцьку в рамках ...

КОМЕНТАРІ