У Львівській області - МВС демонструє відкритість та готовність до діалогу, - Микола Величкович

У Львівській області - МВС демонструє відкритість та готовність до діалогу, - Микола Величкович

27.09.14 11:07 0 653
У Комунікативному центрі Уряду відбулася експертна зустріч на тему «Взаємодія інститутів громадянського суспільства з органами внутрішніх справ». З представниками інститутів громадянського суспільства, правоохоронних органів та науковцями спілкувався заступник Міністра внутрішніх справ України Микола Величкович.

У зустрічі прийняли участь: експерт з правових питань - Борис Малишев, експерт Центру політико-правових реформ – Олександр Банчук та програмний менеджер Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів – Марина Цапок. До відеоконференції долучились члени громадських рад при обласних державних адміністраціях, науковці, журналісти, представники регіональних громадських організацій та структурних підрозділів МВС Дніпропетровської, Львівської, Одеської та Харківської областей.

Заступник Міністра представив присутнім проект Стратегії розвитку органів внутрішніх справ України та Концепції реформи МВС, основними принципами якої стануть деполітизація, демілітаризація, децентралізація, підзвітність і прозорість в роботі, тісна співпраця з населенням, професійна підготовка персоналу та оптимізація структури МВС. Він також повідомив, що запропонований експертною радою при МВС України, пілотний проект реформування міліції Львівщини продовжить свою роботу до весни 2015 року. В залежності від результатів даного дослідження будуть внесені відповідні корективи до Стратегії розвитку ОВС України.

В свою чергу представники громадськості окреслили власне бачення необхідних напрямків реформування міліції, висловили зацікавленість щодо введення нової структурної одиниці «муніципальна міліція», її функції, принципи роботи та питання фінансування нового органу. Представники Під час дискусії було наголошено, що слід звернути уваги і на діюче законодавство - необхідність його зміни у відповідності до вимог сучасності та майбутньої реформи.

Наостанок заступник Міністра подякував за пропозиції та критичні зауваження, та наголосив на необхідності постійного діалогу та активної співпраці між Громадськими радами та представниками Міністерства внутрішніх справ.

- МВС показує відкритість та готовність до діалогу, гострих запитань та непростих дискусій. В цьому і є запорука того, що зміни в суспільстві відбуваються. - Микола Величкович

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: службою охорони праці ...
Наступна новина: Закарпаття: міліція ...

КОМЕНТАРІ