На Львівщині відбувся "круглий стіл" на тему попередження аварійності за участю пасажирського транспорту

На Львівщині відбувся "круглий стіл" на тему попередження аварійності за участю пасажирського транспорту

27.09.14 14:14 0 743
В управлінні Державтоінспекції Львівщини відбулась зустріч із представниками автотранспортних підприємств області. Правоохоронці розповіли перевізникам про стан аварійності за участю пасажирського транспорту та підготували відеоролик із найбільш типовими порушеннями, які допускають водії автобусів.

Керівник УДАІ у Львівській області, полковник міліції Олександр Хутняк наголосив, що основна мета зустрічі – налагодження спільної роботи щодо попередження автопригод за участю та з вини перевізників.

До «круглого столу» долучилися також представники Укртрансінспекції та директор Департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу ЛОДА Олег Лазар.

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання у сфері безпеки пасажирських перевезень.

Начальник відділу автомобільно-технічної інспекції УДАІ Львівщини, підполковник міліції Олег Романюк розповів присутнім про стан аварійності за участю пасажирського транспорту. Він повідомив, що з початку року в області з вини водіїв автобусів сталося 23 ДТП. У результаті цих аварій загинули 2 людини, ще 58 – зазнали травм.

За словами правоохоронця, однією із причин скоєння таких автопригод є неуважність водіїв, які, нерідко, відволікаються від керування, розмовляють по «мобільному», перераховують кошти під час руху, а, отже, не здатні вчасно реагувати на зміну дорожньої обстановки.

З метою забезпечення безпеки пасажирських перевезень правоохоронці систематично проводять профілактичні заходи. Насамперед, здійснюють перевірки технічного стану автобусів на кінцевих зупинках та автостанціях, виявляють порушення Правил дорожнього руху водіями «маршруток».

Цьогоріч працівники ДАІ Львівщини викрили понад 1140 порушень законодавства керманичами автобусів. Правоохоронці відзначають: найбільш поширені з них – це перевезення пасажирів понад норму та відхилення від визначеного маршруту. Також було виявлено чимало випадків, коли водії автобусів порушували правила зупинки та стоянки, перевищували встановлену швидкість руху.

Окрім цього, з початку року було задокументовано 7 випадків керування автобусом у нетверезому стані.

За результатами виявлених порушень до управління Укртрансінспекції у Львівській області скерували 8 подань щодо проведення позапланових перевірок та вирішення питання про позбавлення ліцензій.

Представники Державтоінспекції також нагадали присутнім: зима не за горами, тож важливо завчасно підготувати транспорт до експлуатації у цей період. Насамперед, слід переконатися у технічній справності автобусів, перевірити стан шин та коліс. Слід також подбати про справність світлових приладів, гальм та рульового керування, системи очистки та обдуву вікон, обов'язково провести додаткові інструктажі для водіїв.

Насамкінець зустрічі, правоохоронці показали перевізникам відеоролик із найбільш типовими порушеннями, які допускають водії «маршруток», розповіли про те, якими можуть бути наслідки такої легковажності за кермом, а також закликали їх бути відповідальними та дбати про безпеку пасажирів!

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ