У Львівській області врятуймо життя солдатам

У Львівській області врятуймо життя солдатам

27.09.14 08:25 0 678
Курсанти 2-го курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства Львівського державного університету внутрішніх справ разом із своїм наставником – начальником курсу підполковником міліції Миколою Пацканом долучились до благородної справи та здали кров для потреб військово-медичного клінічного центру Західного регіону (м. Львів, вул. Личаківська, 26).

За словами працівників медичної установи, у них на лікуванні перебувають декілька молодих військових у тяжкому стані, і ця кров дуже потрібна для їхнього повноцінного одужання.

Варто відзначити, що забір крові здійснюється щоденно, з 08.00 до 10.00 год. у відділенні заготівлі крові, на 2 поверсі, поруч з реанімацією. Завідуюча відділенням – Деревко Марія Мар'янівна, її тел. (097) 53-05-381, просить завчасно телефонувати та уточняти, яка група крові є потрібною в конкретний день.

Проте одного лише бажання замало. Лікарі визначають певні правила для бажаючих поділитись своєю кров'ю. Так, донором крові чи плазми в нашій країні може стати кожен здоровий громадянин України у віці від 18 років, вагою не менше 50 кг. Звичайно ж, наявність інфікування ВІЛ, вірусом гепатиту В, С, туберкульозом чи сифілісом являється абсолютною забороною для донорства. Недавно проведені процедури пірсингу, татуювання, проколювання шкіри, голковколювання, а також переливання крові обмежують донорство, але через 12 місяців, за умови хорошого стану здоров'я, можна знову стати донором крові. Інтервал між донорськими днями для чоловіків становить не менше 60 діб.

Друзі, не будьмо байдужими до життя та здоров'я наших українських солдатів. Дамо їм шанс повернутись до нормального життя та стати повноцінними членами суспільства.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині герої не ...
Наступна новина: Хмельницькі ...

КОМЕНТАРІ