Куватиме на Рівненщині металеву квітку миру

Куватиме на Рівненщині металеву квітку миру

27.09.14 10:02 0 703
Молодий та наполегливий Павло Макаров з селища Калінінське Горлівського району Донецької області у 2011 році закінчив коледж та здобув професію техніка-будівельника. На жаль, роботу за фахом не знайшов, тому звернувся до Горлівського центру зайнятості. Павла з дитинства вабила ковальська справа, тому його одразу зацікавила можливість здобути цю професію в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Не вагаючись, хлопець залишив домівку та поїхав за сотні кілометрів відкривати прекрасний світ ковальства. Більше того, у хлопця з'явилася перспектива працевлаштуватися, адже на навчання його скерували під конкретне замовлення роботодавця.

Коли в лютому 2014 року Павло їхав до Рівного, він і гадки не мав, як надовго йому доведеться покинути рідні місця, і які корективи внесе доля в його плани. Але тоді його полонило навчання, яке все більше закохувало його в ковальську справу. Серце наповнювалось радістю і натхненням, коли холодний і незграбний метал у теплих, умілих руках перетворювався на вишукані витвори. Але були й інші думки: саме в період навчання на його малій батьківщині розпочалася справжня війна. Хлопець з тривогою слухав новини, спілкувався з рідними і розумів, що йому доведеться відкласти своє повернення додому. У вересні Павло закінчив професійну підготовку та звернувся за допомогою у працевлаштуванні до Рівненського міського центру зайнятості.

Доля звела юнака з добрими людьми, справжніми фахівцями, які одразу зрозуміли Павла та доклали максимум зусиль, щоб його мрія збулася. Спеціалісти центру зайнятості провели кропітку роботу з багатьма підприємствами міста, які потенційно можуть використовувати працю коваля. Керівник ПП ВТФ “Вільха” погодився зустрітися з безробітним та поспілкуватися ним…

Тепер хлопець буде творити вишукані ковальські вироби, які приноситимуть радість людям, буде мріяти про той час, коли він зможе на своїй рідній донецькій землі посадити металеву квітку як символ миру та любові до Батьківщини. Щоб вона стала закликом до всіх українців - єднаймося, допомагаймо одне одному, адже саме в цьому наша сила.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна розраховує ...
Наступна новина: Цікаві ігри та вікторини: ...

КОМЕНТАРІ