Нові механізми працевлаштування молоді шукають під час міжнародного семінару у Тернополі

Нові механізми працевлаштування молоді шукають під час міжнародного семінару у Тернополі

27.09.14 09:34 0 709
Міжнародний семінар «Пошук нових механізмів працевлаштування молоді» триває у Тернополі. Його ініціатори - Міністерство молоді та спорту України, управління у справах сім'ї та молоді Тернопільської ОДА та Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молодіжний центр працевлаштування».

Участь у роботі семінару беруть директори молодіжних центрів праці, представники органів виконавчої влади, спеціалісти з працевлаштування з Республіки Польща, міжнародних та громадських організацій. Робота семінару поділена на три секції: нові механізми зайнятості молоді, соціальна реклама та мотивація до праці, сприяння молодіжному підприємництву.

Метою заходу є вивчення кращих практик працевлаштування молоді в Польщі та підписання меморандуму співпраці між українськими та польськими структурами, які реалізують політику зайнятості молоді.

Участь в урочистому відкритті семінару, яке відбулося 25 вересня у центрі Євростудій ТНЕУ, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. Він наголосив, що ми маємо переймати досвід країн ЄС, як задіяти наш потенціал – молодь.

Також Леонід Олексійович акцентував увагу на основних проблемах працевлаштування молоді на Тернопільщині, зокрема це відсутність взаємозв'язку між освітніми послугами і ринком праці, вдосконалення рівня професійно-технічної освіти тощо.

«Важливу роль у питаннях зайнятості молоді відіграє діяльність громадських організацій, зокрема молодіжних, - зазначив Леонід Олексійович. - Є дуже багато випадків, коли активна участь в громадському секторі допомагає знайти роботу. Сподіваюся, семінар буде корисний і для представників України, і Польщі та матиме позитивний результат».

Завершиться семінар 28 вересня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ