Провадження відносно буковинських кіберзлочинців направлено до суду

Провадження відносно буковинських кіберзлочинців направлено до суду

30.09.14 11:57 0 627
Четверо чернівчан не санкціоновано підключали абонентам кодований телеканал.

Для досягнення своїх цілей вони використовували шкідливе програмне забезпечення, яке завантажували з мережі Інтернет. Далі вони збували та встановлювали вказані програми на спеціальні технічні пристрої прийому-передачі даних. Після таких дій абоненти могли переглядати кодовані канали безкоштовно. Звісно, за окрему плату «розкодувальникам».

Достовірно встановлено, що за період протиправної діяльності вони несанкціоновано підключили до телеканалу декілька сотень буковинців. Під час проведення ряду санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено телекомунікаційне обладнання, цифрові носії інформації, письмові записи та комп'ютерну техніку, які використовувались для забезпечення незаконного промислу.

Матеріали кримінального провадження вже скеровано до суду за ч.2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч.1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Близько 600 земельних ...
Наступна новина: На Львівщині водій ...

КОМЕНТАРІ