В Чернівецькій області визначився переможець змагань на кращу ланку газодимозахисної служби

В Чернівецькій області визначився переможець змагань на кращу ланку газодимозахисної служби

30.09.14 09:43 0 646
26 вересня у Чернівцях на базі спортивного комплексу Державної пожежно-рятувальної частини № 3 Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, яка розташовується на вул. Хотинській, відбулися змагання ланок газодимозахисної служби. У них взяли участь рятувальники усіх районних центрів області та обласного центру. Слід зазначити, що майже половину пожеж, які виникають у нашій області, вогнеборцям доводиться ліквідовувати, працюючи у складі ланок газодимозахисної служби. Саме тому, такі змагання є надзвичайно важливими і дозволяють рятувальникам постійно вдосконалювати свої професійні навички.

Змагання складалися з чотирьох етапів. На першому з них перевірялися теоретичні знання. Після теоретичної частини рятувальники приступали до виконання практичних дій. Вони повинні були на руках перенести умовного потерпілого на відстань 50 метрів. Наступним завданням було транспортування потерпілого з будинку на землю. Для цього, рятувальники за допомогою висувної драбини піднімалися на третій поверх навчальної вежі, після чого спускали потерпілого на землю за допомогою рятувальної мотузки. Останній етап змагань був найцікавішим і водночас найвідповідальнішим – у задимленому приміщенні, що складалося із трьох кімнат, знайти потерпілого та винести його на свіже повітря. Виконання практичних вправ ускладнювалось тим, що рятувальники діяли в апаратах захисту органів дихання.

Перемога ж у таких змаганнях насамперед залежить від згуртованості ланки, адже для подолання перешкод потрібно діяти усією командою. За результатами змагань перше місце вибороли рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 9 міста Кіцмань. Друге місце зайняла команда Державної пожежно-рятувальної частини № 14 смт. Глибока, а третє місце – команда Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: місцеві ...

КОМЕНТАРІ