Володимир Гунчик: Держава взяла чіткий курс на позбавлення від енергозалежності та майже повний перехід на альтернативну енергетику

Володимир Гунчик: Держава взяла чіткий курс на позбавлення від енергозалежності та майже повний перехід на альтернативну енергетику

30.09.14 09:55 0 647
Держава взяла чіткий курс на позбавлення від енергозалежності та майже повний перехід на альтернативну енергетику. Це підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик на оперативній нараді, інформуючи про результати роботи у вищих органах влади минулого тижня.

За словами голови облдержадміністрації, ситуація нині в Україна непроста, у сховищах не вистачає 5-7 млрд кубометрів газу, окрім того – минулого тижня припинилися й реверсні поставки палива з Угорщини. Відтак, головне питання – максимальний перехід у наступному році комунальної сфери на альтернативні види обігріву.

Для цього в Уряді розробляється низка програм та механізмів, які стимулюватимуть інвестиції у енергозберігаючу галузь. Заохочувальні заходи для переходу на альтеративне паливо працюватимуть і для населення, ЖКГ, соціальної сфери.

Володимир Гунчик відзначив, що в області поставлене амбітне завдання – до кінця 2015 року перевести усі бюджетні заклади на альтернативне опалення. Тим більше, як підкреслив він, у нашому регіоні наявні всі ресурси для цього: щепа, торф, вугілля, - все це виробляється на місці, тому транспортні витрати теж будуть мінімальні.

Голова облдержадміністрації поставив завдання: при формуванні бюджетів на наступний рік закласти у них ресурси на енергозбереження та перехід на альтернативну енергетику. Це в майбутньому зекономить краю чималі суми коштів.

У контексті обговорення Володимир Гунчик також поінформував, що порушував у вищих органах влади також і питання роботи ДП «Волиньторф». «У Кабміні розуміють важливість цього проекту. У нас є відповідь з профільного міністерства, що заперечень щодо передачі цього державного підприємства у комунальну власність немає. Однак, перш ніж розпочати цей процес, Волині необхідно мати чіткий, аргументований інвестиційний план, бізнес-проект. Тому прошу й далі активно працювати над його розробкою. Для області він має стати одним із ключових, а підприємство – флагманом у галузі альтернативної енергетики», - підкреслив він.

Також, раніше Володимир Гунчик дав доручення підготувати перелік підприємств та котелень, які готові співпрацювати з ДП «Волиньвугілля» та купувати це паливо на місці, а не транспортувати з інших регіонів. На оперативній нараді перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев поінформував, що такий список вже сформовано, найближчим часом його передадуть керівництву ДП «Волиньвугілля» для подальшої роботи з потенційними споживачами.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ