Реабілітаційний центр для волинських військовослужбовців запрацює 1 жовтня

Реабілітаційний центр для волинських військовослужбовців запрацює 1 жовтня

30.09.14 13:51 0 816
1 жовтня реабілітаційний центр для волинських військовослужбовців повинен розпочати свою роботу. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час оперативної наради.

Він, зокрема, поінформував про зустріч із Міністром соціальної політики України Людмилою Денісовою, на якій йшлося і про роботу Центру в області. Високопосадовець повідомила, що під егідою міністерства в державі працюватиме п'ять реабілітаційних центрів для військових. Володимир Гунчик розповів про волинський проект та зауважив, що Волинь втратила найбільше бійців у зоні АТО, наші військові формування одними з перших поїхали боронити східні кордони від сепаратистів. Зараз у місця дислокації вже повернулися 3,5 тисячі чоловік, які потребують медичної та психологічної допомоги. Тому функціонування Реабілітаційного центру на місці є вкрай необхідним.

Людмила Денісова погодилася з аргументами Володимира Гунчика, - Мінсоцполітики звернеться з листом до Уряду щодо внесення у перелік об'єктів фінансування з держбюджету в 2015 році й волинського реабілітаційного центру.

Водночас, Володимир Гунчик на оперативній нараді підкреслив, що при плануванні районних та обласного бюджетів на 2015 рік варто закласти кошти для фінансування роботи реабілітаційних центрів, щоб ці установи працювали за будь-яких умов і надавали допомогу військовим. «Нагадую, що на місцях теж мають надавати допомогу бійцям. Це не мусять бути окремі відділення, однак одна-дві палати – такий варіант є прийнятним для усіх», - зазначив він.

Разом з тим, досвідом надання фізичної та психологічної реабілітації готові поділитися наші сусіди з Республіки Польща, зокрема, представники Мазовецького реабілітаційного центру «Stocer», який працює з 1949 року. Його фахівці мають значний досвід допомоги людям з вадами опорно-рухового апарату. Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, представники центру «Stocer» самі запропонували допомогу Волині.

Окрім того, нині триває розробка інвестиційних проектів за програмами транскордонного співробітництва. У разі успіху, ці грантові кошти дадуть змогу якісно покращити надання фізичної та психологічної допомоги у Волинському Реабілітаційному центрі. Цього тижня польські колеги прибудуть на Волинь. Співпрацю з «Stocerom» обговорять на зустрічі з облдержадміністрації, яка відбудеться у четвер, 2 жовтня.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові відзначили ...

КОМЕНТАРІ