Волинь: 22 млн грн отримала область для виплати заробітної плати шахтарям

Волинь: 22 млн грн отримала область для виплати заробітної плати шахтарям

30.09.14 14:37 0 639
22 млн грн отримала область для виплати заробітної плати шахтарям. Про це на оперативній нараді повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, інформуючи про ситуацію з наповненням бюджету регіону. За його словами, цьогоріч за основними показниками виконання дохідної частини місцевих бюджетів область значно підвищили власний рейтинг поміж інших регіонів держави.

«За показником наповнення бюджету Волинь - на 7-му місці проти 22-го на початку року. За динамікою надходжень – 5-е місце проти 16-го», - поінформував Ігор Никитюк.

Директор департаменту фінансів ОДА розповів, що на 26 вересня бюджет області виконано на 102%. «Вже виконані бюджети двох міст та 14 районів краю, на 101,7% - обласний бюджет», - зазначив він.

Ігор Никитюк також підкреслив, що питання економії бюджетних коштів продовжує залишатися у колі пріоритетних. Відтак, з травня 2014 року за видатками обласного бюджету скорочено 3,9 млн грн не першочергових витрат. «На сесії обласної ради, яка відбулася минулого тижня, підтримані пропозиції щодо економії ще 841,7 тис.грн. Ці гроші переважно спрямують на соціальні видатки, зокрема – на надання матеріальної допомоги членам родин загиблих у зоні АТО, пораненим бійцям, та тим, хто потребує лікування та реабілітації», - розповів він.

За дорученням голови облдержадміністрації Володимира Гунчика вже триває робота з формування бюджету краю-2015. Область отримала попередні показники на наступний рік. Зокрема, прогнозується зростання розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Директор департаменту фінансів звернувся до голів РДА, міських голів, розпорядників коштів вже розпочати розрахунок видатків на 2015-й із врахуванням нових показників Мінфіну.

«Я прошу всіх активізувати роботу із напрацювання пропозицій до обласного бюджету на наступний рік. Ми мусимо мати готовий проект головного фінансового документу краю паралельно з проектом держбюджет-2015. Особливу вагу прошу звернути на оптимізацію регіональних програм, їх консолідацію, аби не розкидатися коштами», - підбив підсумок голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Він також наголосив на необхідності тісної співпраці під час формування проекту бюджету краю з депутатським корпусом обласної ради.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі вода знову ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ