За неправдиве повідомлення про замінування лікарень Луцька засуджено 22-річного мешканця Ковельщини

За неправдиве повідомлення про замінування лікарень Луцька засуджено 22-річного мешканця Ковельщини

30.09.14 09:38 0 655
До п’яти років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку засуджено 22-річного мешканця Ковельського району, який 1 червня цього року "замінував" усі медичні заклади Луцька.

Нагадаємо, того дня молодик, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, повідомив черговому диспетчеру комунального закладу "Екстреної медичної допомоги" за номером "103" про замінування лікарні, у якій через 15 хвилин здетонує бомба, однак не уточнив, у якому саме закладі закладено вибухівку.

У зв’язку з таким повідомленням правоохоронними органами та працівниками медичних закладів Луцька було проведено евакуацію пацієнтів, які перебували на стаціонарному лікуванні, з усіх лікарень міста та пологового будинку.

До місць подій для евакуації хворих та проведення робіт із розмінування було залучено значну кількість працівників УМВС та Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, вибухотехнічну лабораторію та кінологічну службу.

Наразі горе-жартівника визнано винним у вчинені завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

Окрім того, судом задоволено й цивільні позови про відшкодування ним понад 28 тис. грн. збитків, яких зазнали заклади охорони здоров'я у зв’язку із проведенням евакуації та робіт із розмінування.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ