У Волинській області прокуратура Турійщини усуває порушення в роботі державної фінансової інспекції

У Волинській області прокуратура Турійщини усуває порушення в роботі державної фінансової інспекції

30.09.14 12:36 0 643
Прокуратурою Турійського району проведено перевірку додержання посадовими особами Володимир-Волинської об'єднаної державної фінансової інспекції вимог Бюджетного кодексу України та законодавства про державний фінансовий контроль в Україні при проведенні контрольних заходів на об’єктах, розташованих на території району.

Встановлено факти ігнорування ревізорами очевидних та суттєвих порушення вимог чинного законодавства на об’єктах перевірок.

Так, поза увагою державних інспекторів залишився ряд незаконних дій посадовців відділу освіти Турійської РДА, які, зловживаючи своїм службовим становищем, при проведенні процедури запиту цінових пропозицій на вугілля для шкіл району, в порушення вимог чинного законодавства, закупили товар у приватного підприємця, який не брав участі у попередніх торгах та запропонував значно вищу, ніж інші учасники торгів, ціну за вугілля.

При цьому приватний підприємець доставляв товар до шкіл району ще до моменту укладення з відділом освіти договору про його закупівлю.

Незаконними діями посадовців відділу освіти районному бюджету заподіяно збитків на загальну суму понад 64 тисячі гривень.

Нині прокуратурою району за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовими особами відділу освіти Турійської РДА розпочато кримінальне провадження.

У діяльності ж посадових осіб Володимир-Волинської об'єднаної державної фінансової інспекції прокурори виявили також порушення ними вимог законодавства про адміністративні правопорушення при притягненні осіб до адміністративної відповідальності, через які винні у цих правопорушеннях особи відповідальності уникали.

На усунення виявлених порушень в роботі фінінспекції прокуратурою району внесено подання начальнику Державної фінансової інспекції України у Волинській області. За результатами розгляду документа прокурорського реагування заступника начальника Володимир-Волинської об'єднаної державної фінансової інспекції притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

У кримінальному провадженні щодо посадових осіб відділу освіти Турійської РДА триває досудове розслідування. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ