Волинська область: вогнеборці ліквідували 3 пожежі

Волинська область: вогнеборці ліквідували 3 пожежі

30.09.14 08:07 0 1611

Упродовж вихідних працівниками підрозділів управління ДСНС України у Волинській області ліквідовано 3 пожежі та здійснено один виїзд на проведення аварійно-рятувальних робіт.

27 вересня через несправність пічного опалення виникло дві пожежі: у цегляній господарській споруді жителя м. Любомля та у дерев’яному дачному будинку, що у селі Заборолі Луцького району. Завдяки вмілим діям рятувальників не допущено подальше розповсюдження вогню на інші житлові будинки та оперативно ліквідовано пожежі.

28 вересня о 8:56 у селі Рудня Рожищенського району трапилася пожежа у цегляному житловому будинку 73-річного пенсіонера. Його дружина замешкалася та забула вимкнути праску, яку залишила на гладильній дошці. Вогонь швидко перекинувся на речі домашнього вжитку, оздоблення стіни та стелі. Налякане вогнем подружжя кинулося шукати порятунку і зателефонували на «101».

До місця виклику направлено бійців державної пожежно-рятувальної частини № 3 смт Рожище.

О 9:15 вогнеборці пожежу ліквідували.

Причина пожежі - коротке замикання електромережі.

Це потрібно знати кожному

Ідучи з дому, ви залишаєте телевізор або «DVD» в режимі очікування? Натиснули кнопку «стоп» і достатньо? Від’єднати шнур із розетки видається зайвим? Чи ви, випадково, не любитель засинати під тихе «муркотання» телевізора? І марно. Нехтуючи правилом «Не залишайте без нагляду увімкнені електроприлади», ви зараховуєте своє житло до групи ризику щодо виникнення пожеж.

Причиною пожежі може стати будь-який електричний побутовий прилад, залишений увімкненим без нагляду: магнітофон, праска, пральна машина, електробритва, обігрівач, холодильник, комп’ютер, факс і навіть звичайна електрична лампочка.

Навіть бували випадки, що пожежа починалася через... мобільний телефон. А вірніше, через зарядний пристрій. Блок живлення знаходився в розетці, де відбулося замикання. Загорівся його корпус, блок живлення, швидко зайнялись шпалери і меблі. Зрештою кімната вигоріла повністю.

Що стосується телевізорів, то вірогідність згоріти у застарілих моделей набагато більше. Пояснюється це, як правило, старінням ізоляції проводів і деталей, накопиченням пилу, а також зосередженням великої кількості горючого матеріалу (пластмасовий або дерев’яний корпус телевізора). Достатньо «ящику» трохи перегрітися, і проводка в слабких місцях займається.

Якщо у Вас новий телевізор, то не варто перебільшувати його «стійкість» і дозволяти йому працювати без перерви цілодобово. Були випадки, коли пожежі виникали через перегрів трансформатора. Ви вимикаєте екран, але залишаєте телевізор увімкненим у мережу.

Купуючи електроприлади, безумовно, потрібно цікавитися сертифікатом якості і виробником.

Придбання товарів кустарного виробництва «з рук» підвищує вірогідність виникнення надзвичайної ситуації.

Проте ризик виникнення пожежі залежить ще і від іншого, не менш важливого чинника, – стану електромережі. Часто мешканці квартир влаштовують електромережі «іспит на витривалість», увімкнувши одночасно електрочайник, електрокамін, праску і пральну машину. Через перевантаження в мережі виникне так званий аварійний режим роботи. У цей час достатньо буде неякісного контакту в розетці або мережі квартири, щоб раптом заіскрило та виникла пожежа.

Пам’ятайте про головне, що пожежу легше попередити, ніж загасити. Тому дотримуйтесь правил безпеки, а саме: не залишайте електроприлади у мережі без нагляду, і ви зможете уникнути біди.

Якщо ж пожежа трапилася, негайно телефонуйте до пожежно-рятувальної служби «101».

PS: О том как сделать шпалеру своими руками в короткие сроки узнайте здесь.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники навчали ...
Наступна новина: У Львівській області вирок ...

КОМЕНТАРІ