в рамках проведення заходу «Науковий пікнік у Луцьку» працівники ДСНС навчили юних лучан правил безпеки життєдіяльності

в рамках проведення заходу «Науковий пікнік у Луцьку» працівники ДСНС навчили юних лучан правил безпеки життєдіяльності

30.09.14 10:59 0 631
27 вересня на Театральному майдані у Луцьку представниками багатьох галузей науки проведені наукові досліди, майстер-класи та експерименти для дітей. До заходу долучилися рятувальники Управління ДСНС України у Волинській області.

Працівники Служби порятунку «101» під час заходу продемонстрували комп’ютеризований манекен «Максим», за допомогою якого і діти, і дорослі вчилися надавати першу медичну допомогу, а також оглянули можливості пожежно-рятувальної техніки міста Луцька.

Організатори заходу поєднали науку із забавою, з метою зацікавити підростаюче покоління практичною наукою. Для цього залучили спеціалістів із різних галузей: фізики, біології, медицини, хімії, психології, мистецтва тощо.

Цьогоріч наукові пікніки відбуваються в Україні вдруге, об’єднавши сім міст (Луцьк, Львів, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Харків, Київ).

У рамках заходів проведено близько 350 експериментів.

Довідково: Цього року Луцьк вперше долучається до наукових пікніків в Україні (науковий пікнік – захід, який передбачає проведення експериментів на вулиці із демонстрацією для дітей), у заході взяли участь 18 організацій, серед яких Служба порятунку «101» ,представники факультетів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету, центру науково-технічної творчості учнівської молоді, творча майстерня «Розмальовка піском», художня студія «Вулик», Палац учнівської молоді, центр розумового та естетичного розвитку Сімейна академія «Плай», коледж технологій, бізнесу та права СНУ, Волинський обласний центр зайнятості, Мала Академія наук, розважальний центр «Адреналін Сіті» та Луцький базовий медичний коледж.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області під ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ