Для рятувальників ДСНС України цей тиждень виявився вкрай напруженим: вони оперативно ліквідовували як пожежі, так і наслідки негоди – Сергій Бочковський

Для рятувальників ДСНС України цей тиждень виявився вкрай напруженим: вони оперативно ліквідовували як пожежі, так і наслідки негоди – Сергій Бочковський

30.09.14 16:48 0 615
Як зазначив Голова ДСНС України Сергій Бочковський, за минулий тиждень (з 22.09 по 28.09) підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій оперативно реагували на надзвичайні події, ліквідовували їх наслідки, здійснювали виїзди для гасіння пожеж та ліквідації наслідків негоди.

Голова Служби повідомив, що за минулий тиждень зареєстровано 1 тис. 133 надзвичайні події, на які забезпечено реагування підрозділів ДСНС з виїздом до місця їх виникнення. В результаті вжитих заходів врятовано 45 осіб.

Ліквідовано 964 пожежі, врятовано на пожежах 36 осіб та не допущено знищення вогнем 298 будівель і 23 од. техніки. На пожежах загинуло 30 осіб, орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 4 млн. 241 тис. грн.

Особливу увагу Сергій Бочковський закцентував саме на оперативній ліквідації рятувальниками наслідків негоди. Зокрема, Голова Служби зазначив, що протягом минулого тижня в результаті складних погодних умов в Запорізькій області, а саме у Запорізькому, Бердянському, Мелітопольському, Василівському, Приморському та Михайлівському районах було повалено близько 9 тис. дерев, частково пошкоджено дахи 921 будинків і споруд, 778 ділянок ліній електропередач та 425 ділянок газопроводів). Станом на 7 год. 29 вересня лінії електропередач та газопроводи відновлено на 80%, дахи будинків на 50%. Рятувальники ГУ ДСНС України у Запорізькій області продуктивно та оперативно працюють аби якнайшвидше ліквідувати наслідки негоди. Всього залучено 167 чол. особового складу та 41 од. техніки.

“Цей тиждень видався вкрай напруженим для рятувальників. Негода вирувала не лише на Запоріжжі: у містах Дніпропетровську та Дніпродзержинську було повалено 500 дерев, підтоплено 5 об’єктів (3 соціальної сфери та 2 житлові будинки). Внаслідок негоди 1 людина загинула та 6 постраждало. Завдяки оперативним діям 107 рятувальників, із залученням 24 од. техніки, ліквідацію наслідків негоди повністю завершено”,- повідомив Голова Служби.

Сергій Бочковський також зазначив, що роботи з ліквідації наслідків негоди завершені у Одеській області, де було підтоплено близько 40 об’єктів. Рятувальники відкачали більше 16 тисяч 600 м. куб. води. Всього від ГУ ДСНС України у Одеській області залучалося 96 рятувальників та 20 од. техніки.

Внаслідок негоди у Рівненській області було пошкоджено дахи 100 будівель, у тому числі 64 житлових. Завдяки злагодженим діям рятувальників та комунальних служб, наслідки складних погодних умов було оперативно ліквідовано.

“Мобільна оперативна група ГУ ДСНС України у Донецькій області цього тижня ліквідовувала наслідки підтоплення, яке сталося у Першотравневому районі, с. Білосарайська Коса. Там підтопило 300 подвір’їв приватного сектору села Білосарайська Коса, яке знаходиться на узбережжі Азовського моря. А це майже третина житлових будинків. Ліквідацію наслідків негоди повністю завершено”, - повідомив Голова ДСНС України.

Також, з початку тижня піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено 84 виїзди, у ході яких виявлено, вилучено та знищено 542 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Протягом тижня на водних об’єктах загинуло 8 осіб.

За оперативними даними за тиждень виникло 503 дорожньо-транспортних події, внаслідок яких загинуло 66 осіб та постраждало 632 особи.

Довідка

Правила безпечного поводження під час негоди

У випадку повідомлення про ускладнення погодних умов, краще утриматися від виїзду за межі міста.

Якщо ви перебуваєте в будинку: зачиніть вікна, двері та димоходи, не допускайте виникнення протягу у приміщеннях, не стійте поблизу ліній електромереж, антен, вікон, дверей. Радіоприймачі, телевізори та іншу побутову техніку вимкніть з мережі, перекрийте газ.

Сильний вітер може призвести до падіння дерев, архітектурних конструкцій, шиферу з будинків, перекидання телеграфних стовпів. У зв´язку з цим громадянам у вітряну погоду заборонено підходити близько до стін будинків, під деревами, рекламними конструкціями тощо. Будьте особливо уважними та намагайтеся не виходити без зайвої потреби на вулицю.

Уважно слухайте інформацію по телевізору та радіоприймачу про обстановку, час, напрямок руху та силу вітру, рекомендації про порядок дій.

Підготуйтесь до відключення електромережі. Обов’язково приберіть майно з двору та балконів у будинок (підвал), обріжте сухі дерева, що можуть завдати шкоди вашому житлу, машину поставте у гараж. Перенесіть на підлогу всі речі, які можуть впасти і спричинити травми. Тримайтеся подалі від вікон, щоб не травмуватися, якщо скло розіб’ється. Щільно закрийте вікна, двері, горищні люки і вентиляційні отвори; віконне скло заклейте, по можливості, захистіть віконницями або щитами. У багатоповерхових будинках не користуйтеся ліфтами.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ