У Волинській області правила безпеки при користуванні газовими приладами

У Волинській області правила безпеки при користуванні газовими приладами

30.09.14 14:20 0 652
Перед користуванням газовими приладами неодмінно провентилюйте приміщення. Перевіряйте тягу до включення та під час роботи газових приладів. При відсутності або слабкій тязі в димоході – не користуйтесь газовими приладами – це смертельно небезпечно. Подальше користування газом в цих випадках можливе тільки після перевірки димоходів спеціалістами.

Вмикайте в роботу газові прилади тільки після того, якщо ви переконані, що всі крани на приладах і перед ними закриті. Не відкривайте кран на газовому приладі, не маючи в руках запаленого сірника, заздалегідь піднесеного до пальника приладу.

Якщо ви відчули запаху газу – негайно припиніть користування газовими приладами, перекрийте крани пальників газової апаратури та на опусках перед нею. Відкрийте вікна для провітрювання приміщення, не запалюйте вогонь, не вмикайте і не вимикайте електроприлади.

Забороняється:

•залишати без догляду працюючі газові прилади;

•самовільно проводити газифікацію квартир, будинків, тощо, перестановку, заміну, відключення старих і підключення нових газових приладів, ремонт газового обладнання і газопроводів;

•допускати до користування газовими приладами дітей, а також осіб, які не пройшли спеціальний інструктаж на підприємстві газового господарства;

•ставити на плити виварки та інший посуд з широким дном без високих конфорок чи підставок;

•використовувати для сну і відпочинку кухні та інші приміщення, де встановлені газові прилади;

•обігрівати приміщення та сушити білизну за допомогою газових плит, а також прив’язувати до газопроводів і лічильників мотузки.

В газифікованих приміщеннях вентиляційні канали повинні бути постійно відкриті, а при користуванні газовими приладами необхідно відчиняти і кватирки. По закінченні користування газом закрийте крани на газових приладах і перед ними. Місце витоку газу з газопроводу перевіряйте за допомогою мильного розчину. Використовувати для цієї мети вогонь категорично забороняється. Для всіх газових приладів і газопроводу має бути вільний доступ. Не допускайте заливання працюючих пальників. Не дозволяйте ремонтувати газові прилади стороннім особам.

Пам’ятайте, лише дотримуючись правил безпеки, будучи уважними до себе та ближніх, ми зможемо уникнути більшості «сезонних» небезпек»! У разі виникнення пожежі – негайно телефонуйте «101»!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДАІ України нагадує: з 1 ...
Наступна новина: Кривдників молодого ...

КОМЕНТАРІ