Цікаві ігри та вікторини: так луцькі першокласники засвоюють культуру поведінки на дорозі

Цікаві ігри та вікторини: так луцькі першокласники засвоюють культуру поведінки на дорозі

30.09.14 08:37 0 686
Помилку в зошиті та негативну оцінку виправити можна, а помилку на дорозі - ні. На цьому акцентували працівники міліції, навідавшись до першокласників Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука, аби ще раз наголосити школярам на необхідності дотримання Правил дорожнього руху.

Під час бесіди майор міліції Валентина Афанасьєва нагадала школярам, хто є учасниками дорожнього руху, розповіла про особливості одностороннього та двостороннього руху та ознайомила малечу із видами транспортних засобів.

На уроці діти засвоїли основні поняття «проїзна частина», «пішохідний перехід», «світлофор», «регулювальник» і пригадали основні дорожні знаки та їх значення у регулюванні дорожнього руху:

– Переходячи дорогу на пішохідному переході із двостороннім рухом, варто запам'ятати алгоритм дій: спочатку подивитися ліворуч, переконавшись, що автомобілі зупинилися, починаємо рухатися, а дійшовши до середини дороги, дивимося праворуч. Якщо перешкод немає – перетинаємо другу частину шляху. І найголовніше правило: переходити дорогу у вашому віці дозволено лише у супроводі дорослого. Якщо сталося так, що ви залишилися самі, обов'язково попросіть когось із дорослих, аби вам у цьому допомогли.

Для закріплення отриманих знань першокласники взяли участь у рольових іграх із різноманітними завданнями та дорожніми ситуаціями. Тож, застосовуючи теоретичні знання, першокласники вчилися переходити проїзну частину на регульованому пішохідному переході, переходити дорогу групою та у супроводі двох супроводжуючих.

На підсумковому етапі уроку школярі самостійно зробили висновки про важливість Правил дорожнього руху у їхньому житті та розповіли про прикрі випадки, що сталися із тими, хто їх недотримується.

На згадку про цікаву бесіду діти отримали пам'ятки про правила безпечної поведінки на вулицях та дорогах і пообіцяли згодом подивувати працівників міліції своїми тематичними малюнками.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ