На Хмельниччині піротехніки навчали школярів безпечній поведінці під час виявлення вибухонебезпечних предметів

На Хмельниччині піротехніки навчали школярів безпечній поведінці під час виявлення вибухонебезпечних предметів

30.09.14 08:03 0 720
29 вересня сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення завітали до середньої загальноосвітньої школи №24, що в обласному центрі. Під час двох уроків сапери розповідали учням 10-11 класів правила поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів та показували школярам їх макети.

Старший сапер Андрій Молін продемонстрував навчальні зразки артснарядів, мінометних мін та гранат, які найчастіше доводиться відшуковувати на території Хмельниччини, а їх є надзвичайно багато. Також піротехнік наголосив, що випадково знайдені вибухонебезпечні предмети ні в якому разі не можна брати до рук. Їх заборонено переносити, розбирати, а тим більше кидати у багаття. Під час їх виявлення потрібно повідомити до Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону – 101!

Хлопці та дівчата із цікавістю розглядали макети, а також приміряли бронежилет та каску, якими щоденно користуються сапери, навчались користуватись міношукачами, якими оснащена група. Про небезпечні знахідки переглянули навчальний фільм, з якого дізнались корисну інформацію про наслідки необережного поводження з ними.

11-класниця Марина після незвичного пізнавального уроку розповіла, що інформація, яку почерпнула, є надзвичайно важливою та актуальною, зважаючи на складну ситуацію в країні. Приміряючи 14-ти кілограмовий бронежилет та ківларову каску, дівчина усвідомила, як важко нашим військовослужбовцям на території бойових дій.

Микита, учень 10-го класу, був у захваті від металошукачів та захисного спорядження піротехніків, та запевнив, що у випадку виявлення небезпечних знахідок він, як і інші школярі, знатиме, як діяти.

До участі у заході долучились представники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області. Майстер виробничого навчання Центру Сергій Безп’ятчук розповів школярам про те, як зберігати спокій у непрості часи, про правила поведінки, якщо вас взяли в заручники, а також якщо навколо стріляють. Старшокласники мали чудову нагоду переглянути тематичні відеоролики.

Під час заходу школярі та педколектив отримали застережливі пам’ятки та листівки. А наостанок, рятувальники звернулися до школярів із напутнім словом, та закликали бути обережними, адже це може коштувати життя.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція звертається до ...
Наступна новина: Рятувальники навчали ...

КОМЕНТАРІ