На Хмельниччині рятувальники дбають про безпеку громадян, які мешкають у гуртожитках обласного центру

На Хмельниччині рятувальники дбають про безпеку громадян, які мешкають у гуртожитках обласного центру

30.09.14 15:34 0 656
26 вересня працівники Хмельницького міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Хмельницькій області разом із представниками засобів масової інформації провели рейд щодо готовності гуртожитків обласного центру до початку осінньо-зимового та опалювального періоду. Метою заходу стала профілактика загибелі людей на пожежах та проведення роз’яснювальної роботи серед населення.

Під час рейду, перш за все, рятувальники звертали увагу на стан пожежної безпеки, що в окремих гуртожитках викликав неабияке занепокоєння. Адже там спостерігалися грубі порушення правила пожежної безпеки, серед яких: зачинені на замки евакуаційні виходи з будівлі, не укомплектовані пожежні крани, електрична мережа змонтована з порушеннями, відсутні первинні засоби пожежогасіння. Рятувальники рекомендували керівникам та комендантам вжити невідкладних заходів щодо приведення в належний протипожежний стан гуртожитків, адже на разі гостро стоїть питання саме про безпеку людей, які там проживають.

Поряд з гуртожитками, що мають недоліки є й такі, де протипожежний стан відповідає всім вимогам правил безпеки. У приміщеннях електропроводка відповідає нормам, первинні засоби пожежогасіння справні та знаходяться у визначених місцях, змонтовано пожежну сигналізацію. Саме такі заходи мінімізують ризик виникнення пожежі і, як наслідок, загибелі людей на них.

Серед працівників гуртожитків розповсюджувались листівки щодо дій в разі виникнення пожежі, а також зосереджено особливу увагу на забороні користування саморобними подовжувачами та несертифікованими електронагрівальними приладами.

Подібні рейди проводяться у всіх районах та містах області, аби запобігти виникненню пожеж, загибелі та травмування людей на них.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові раніше судимий ...
Наступна новина: Міжнародна бронза луцьких ...

КОМЕНТАРІ