Хмельниччина: розпочав роботу гурток «Дружин юних рятувальників»

Хмельниччина: розпочав роботу гурток «Дружин юних рятувальників»

30.09.14 08:45 0 656
У вересні на базі Хмельницької загальноосвітньої школи №20 розпочав роботу гурток «Дружин юних рятувальників». Протягом двох років роботи гуртка школярі навчатимуться правил пожежної безпеки, долучатимуться до організації пропаганди безпечної поведінки серед учнів школи, а також дізнаються, як діяти під час виникнення пожеж та інших надзвичайних подій.

Керівник гуртка Людмила Миронюк, яка проводить теоретичні уроки, розповіла, що незважаючи на те, що робота пожежного-рятувальника здавна вважається чоловічою, та до гуртка записалися як хлопці, так і дівчата. Дітям неабияк цікаво дізнаватися про історію пожежної техніки, історію виникнення вогнегасників, їх роботу. Крім того, юні рятувальники дізнаються про профілактику пожеж, засоби індивідуального захисту, а також про долікарську медичну підготовку в надзвичайних ситуаціях та інше.

Практичні уроки для дітлахів організовані на базі Виставки пожежно-рятувальної служби, а також, за необхідністю, у пожежно-рятувальних підрозділах обласного центру. Так, 25 вересня на друге практичне заняття школярі завітали до 3-ї державної пожежно-рятувальної частини. Заняття провів старший викладач Навчально-методичного центру Іван Кучерявий. Рятувальник ознайомив дітей із пожежними авто, які стоять на чергуванні в частині, їх оснащенням та спорядженням. Із задоволенням учні сиділи за кермом, приміряли захисний одяг та навчались подавати воду з пожежного рукава.

Іван Кучерявий розповів, що основна мета заняття – не стільки донести певну технічну інформацію, а популяризувати небезпечну, але досить цікаву професію пожежного-рятувальника. Щоб перш за все діти поважали цей фах, роботу пожежних-рятувальників і звертали увагу на небезпеку, що чатує у побуті, на природі та на відпочинку.

Продовжила заняття завідуюча Виставки пожежно-рятувальної служби Валентина Ларіна, яка повідала учасникам гуртка про історію розвитку та виникнення рятувальної служби, пожежної техніки від сивої давнини до сьогодення. А потім провела екскурсію Виставкою, щоб діти наочно закріпили набуті знання.

Михайло, учень 11 класу, вважає, що досвід, яким збагатилися учні, надзвичайно корисний, а справа рятувальника – найвідповідальніша, адже коли одіваєш захисний костюм – одразу переповнюєшся відчуттям, що будь-якої миті може виникнути несподівана ситуація, на яку необхідно вміло та професійно зреагувати, щоб допомогти людям. А семикласниця Мар’яна запевнила, що праця рятувальників дуже цікава, адже вони приходять на допомогу та запобігають виникненню різноманітних надзвичайних подій. Можливо, у недалекому майбутньому дехто із них оберуть цю почесну і таку потрібну професію.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ