Львівщина: департамент екології закликає мисливців дотримуватися правил полювання!

Львівщина: департамент екології закликає мисливців дотримуватися правил полювання!

30.09.14 17:37 0 688
Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації закликає любителів полювання на пернату дичину, перед натисканням на гачок рушниці переконатися, що пострілом не буде знищено рідкісного, занесеного до Червоної книги України або забороненого для полювання птаха та радить мисливцям ретельно ознайомитись із Законом України «Про мисливське господарство та полювання».

Нагадуємо, що до полювання допускаються лише ті мисливці, в яких наявні документи на право полювання, передбачені ст.14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Полювання здійснюється на норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої та червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крехів, нерозня, широконіски, шилохвості), лиску, курочку водяну, пастушків, куликів (крім кулика-сороки, баранця великого ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем'яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника), голубів (крім голуба-синяка).

Полювання можна проводити лише в суботу і неділю. Крім того, встановлено норми добування пернатої дичини: один мисливець за день полювання не може добути більше, ніж двох гусок, чотирьох качок, п'ять лисок, чотирьох водяних курочок, десять куликів, десять голубів чи п'ятнадцять перепілок.

У разі порушення правил полювання, винні особи нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством України. Ст.85 КУпАП «Порушення правил використання об'єктів тваринного світу» передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від тридцяти до дев'яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково:

9 серпня 2014 р. на Львівщині відкрився мисливський сезон, що дозволяє полювання на пернату дичину. Згідно з наказом полювання триватиме до 31 грудня 2014 року.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині до ...
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ