У Львівській ОДА обговорили реалізацію пілотної схеми стажування для сектора агробізнесу

У Львівській ОДА обговорили реалізацію пілотної схеми стажування для сектора агробізнесу

30.09.14 16:12 0 655
У Львові 25 вересня 2014 року представники обласної адміністрації зустрілися з делегацією Організації економічного співробітництва та розвитку, щоб обговорити започаткування схеми стажування для аграрних навчальних закладів. Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, керівник обласної організації ВО "Свобода" Йосиф Ситник.

За словами свободівця, незважаючи на важливість сільського господарства для України, схеми стажування та навчання на робочому місці не розвинені достатньо в системі національної освіти. "Саме тому важливу роль у цьому питанні відіграє проєкт "Стратегія секторної конкурентоспроможності для України", і рекомендації в його рамках щодо вдосконалення схем стажування та навчання на робочому місці і в аграрних університетах. Реалізація цього проєкту допоможе подолати розрив у навичках та залучити приватний сектор до освітнього процесу", – додав він.

За словами першого заступника голови ЛОДА,напередодні для обговорення проблем започаткування пілотної схеми стажування у Львові зібралися представники університетів Львівщини, студенти, співробітники та представники бізнес-структур, розробники політики на обласному та центральному рівнях. Під час зустрічі з керівником проєкту "Стратегія секторної конкурентоспроможності для України" (Ґабріела Міранда) обговорили такі питання: розрив у навичках як бар'єр в Україні; рекомендації ОЕСР щодо покращення якості людських ресурсів в агробізнесі; підґрунтя започаткування пілотної схеми стажування у Львові; найкраща міжнародна практика створення правових, політичних та інституційних засад для схеми стажування, згідно з досвідом країн-членів ОЕСР; аналіз чинних в Україні правових, політичних засад та інституційної структури, що зумовлюють і формують схеми навчання на робочому місці; можливі проблеми на шляху започаткування схеми стажування у Львівській області.

Довідка: Проєкт "Стратегія секторної конкурентоспроможності для України" було започатковано 2009 року програмою ОЕСР "Конкурентоспроможність Евразії" з метою покращення середовищя ведення бізнесу в Україні. Цей проєкт реалізується у тісній співпраці з урядом України, його спільно фінансують Европейський Союз та уряд Швеції. Львівську область було відібрано пілотним регіоном для підтримки реалізації схеми стажування у Львівському аграрному університеті.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ