У Львівській області - Ви самі маєте знати, що ви хочете зробити, - експерт реформування Польської поліції

У Львівській області - Ви самі маєте знати, що ви хочете зробити, - експерт реформування Польської поліції

30.09.14 15:10 0 647
У Львові вже вдруге відбулася презентація польського досвіду реформи поліції за участі експертів, які займалися реформуванням поліції Республіки Польща: екс-заступника Міністра внутрішніх справ Республіки Польща, доктора економічних наук, професора, полковника поліції у відставці Аркадіуша Леткевіча та віце-канцлера Вищої школи поліції у місті Щитно Яна Міхала Хойновського.

У заході також взяли участь: заступник міського голови Львова Олег Синютка, начальник штабу ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун, начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко та заступник начальника управління кадрового забезпечення ГУМВС України у Львівській області Роман Баховський, представники міської ради та громадськості, а також члени робочих груп.

Важливість цієї презентації полягає в тому, що для Львівщини, є дуже важливий досвід з реформування поліції Польщі, який розпочався у 1989 році. Адже ті речі, які реалізовані у польському суспільстві, найбільше підходять для України. Після реформування польської міліції рівень довіри громадян до поліції піднявся з 2 до 73 відсотків.

«шню нашу зустріч ми розглядаємо як серйозний етап до трансформації органів внутрішніх справ на прикладі Львівщини для того, щоб його згодом реалізувати на всій Україні», - розповів Олег Синютка.

У свою чергу Аркадіуш Леткевіч розповів про етапи реформування поліції Польщі та зазначив, що Польська поліції реформується безперервно, але найважливішим у цьому процесі є його розпочати і задати правильний напрямок.

«Передусім, коли у нас розпочиналася реформа поліції, ми хотіли відокремити себе від назви «міліція», бо це слово асоціювалося із натиском та переслідуванням. Зі всіх досвідів, які нам пропонували, ми використали фактично два – це те, що ми скористалися західною системою навчання та підвищення кваліфікації і другий - це спосіб підбору майбутніх працівників поліції та спосіб того, як у них йде кар'єрний зріст», - розповів Аркадіуш Леткевіч.

Польський поліцейський також наголосив на тому, що ніхто не повинен нав'язувати конкретні рішення з питання реформування міліції Львівщини.

«Я вже багато разів говорив зі своїми друзями з України і я завжди кажу їм і підкреслюю, що ви самі маєте знати, що ви хочете зробити і чого ви прагнете. Ніхто не повинен нав'язувати, якісь конкретні рішення. Ми можемо вам лише допомогти у цьому», - зазначив польський експерт.

Зустріч львівських міліціонерів з польськими колегами відбувалася у вигляді дискусії. У свою чергу Юрій Гладун поцікавився про роботу міліції громадської безпеки та муніципальної дружини. Сергій Зюбаненко запитав чи проходили їхні правоохоронці люстрацію і як заохочують польських поліцейських. Роман Баховський поцікавився про кадровою структурою польської поліції.

На усі запитання Аркадіуш Леткевіч та Ян Шойновський дали обґрунтовані та змістовні відповіді.

На завершення зустрічі львівські міліціонери та усі присутні на зустрічі подякували польським колегам за об'єктивну та надану інформацію та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку хендмейд для ...
Наступна новина: Посол Франції відвідав ...

КОМЕНТАРІ