Рятувальники навчали першокласників гімназії №3 м.Житомира жити за законами добра

Рятувальники навчали першокласників гімназії №3 м.Житомира жити за законами добра

30.09.14 08:05 0 649
26 вересня понад 300 учнів Житомирської міської гімназії №3, серед яких і діти зі Сходу України, взяли участь у шкільному святі «Добрики». Цього дня першокласники вступили до братства гімназії і віднині починають робити корисні, добрі справи.

Почесними гостями на святі стали фахівці служби порятунку «101».

- Покликання нашої служби - щодня робити добрі справи, рятуючи тих, хто опинився у біді, - розповіла на відкритті свята помічник керівника рятувальної служби області Оксана Ковальчук. - Однак запобігти небезпечним ситуаціям без допомоги добриків Вашої гімназії нам було б важко. Саме юні пожежні із команди ДЮП «Непосидючі» ось уже 10 років з екранів телевізорів та у своїх театралізовних виступах навчають мешканців області правилам безпечної поведінки. За це неодноразово здобували першість у всеукраїнських конкурсах та фестивалях.

На свято до першачків завітали пані Моня та дракончик Коша - герої дитячої телепрограми про безпечне життя «Школа незвичайних наук» Житомирської обласної телерадіокомпанії. Разом із колишньою ДЮПівкою, а нині працівником прес-служби обласного Управління ДСНС Іриною Коваль, кумедні персонажі в ігровій формі провели з малечею їх перший Урок Безпеки. За вірні відповіді переможцям вікторин вручили канцелярські приладдя та закладинки із зображенням правил безпечної поведінки в осінньо-зимовий період. Також в допомогу від рятувальників та пані Моні діти отримали диски із серіями дитячої телепрограми «Школа незвичайних наук».

Учні четвертих класів пов’язали молодшим різнобарвні краватки, передавши їм естафету добриків. А кожен клас отримав маршрутний лист із завданнями гри-подорожі «Вчимося жити за законами добра». Тепер упродовж року вони братимуть участь у різноманітних повчальних заходах, будуть піклуватися про літніх людей та тварин, допомагати одноліткам робити корисні справи для своєї Батьківщини.

Рятувальникам школярі розповіли, що навчальний рік вже розпочали добрими справами – зібрали допомогу у вигляді засобів гігієни та одягу для вимушених переселенців із зони АТО, які проживають у готелі «Житомир». Також допомогли у харчуванні дітей зі Сходу України, які тепер навчаються у гімназії №3.

У подарунок за такі добрі справи гості пообіцяли вже найближчим часом провести для наймолодших акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», під час якої кожен зможе спробувати себе у ролі рятувальника.

У ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ