На Тернопільщині готові поселити 743-ох біженців

На Тернопільщині готові поселити 743-ох біженців

30.09.14 17:16 0 733
Ситуацію щодо розміщенням осіб, які переселились на Тернопільщину із Криму, Луганської та Донецької областей, обговорили на апаратній нараді під керівництвом першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака 29 вересня.

На даний час у Тернопільській області перебуває 1481 осіб, які переселились із Криму, Луганської та Донецької областей. За потреби готові поселити у 25 об'єктах державної та комунальної власності, а також у 138 об'єктах приватної власності ще 743-ох біженців, повідомив перший заступник начальника управління ДСНС Ігор Павук.

«Усі проблемні питання щодо розміщення та забезпечення тимчасово переселених осіб вирішили, - зазначив він. – До роботи приєднались районні штаби. Зокрема активно долучились до поселення громадян, які переселились, Шумський та Бережанський райони».

Загалом потік біженців, які потребують забезпечення житлом в області, за останній період зменшився. Переселяються в основному ті люди, які поселяються у своїх родичів, додав Ігор Павук.

На обліку у центрі зайнятості перебуває 54 особи, які переселились, решту людей працевлаштували.

«Ми забезпечили роботою усіх педагогів, які переселились на Тернопільщину, - додав директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук. – Ті люди, які стоять на обліку, проходять навчання або стажування. Ми співпрацюємо із військоматами. Організовуємо ярмарки вакансій і відбираємо бажаючих для служби на контрактній основі. Також чекаємо інформації щодо організації громадських робіт по укріпленні кордону, після чого робитимемо людям відповідні пропозиції».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина вшановує 148-му ...
Наступна новина: 20 підлітків з сімей, що ...

КОМЕНТАРІ