На Тернопіллі проблеми сучасних бібліотек обговорили у рамках круглого столу

На Тернопіллі проблеми сучасних бібліотек обговорили у рамках круглого столу

30.09.14 14:10 0 589
В умовах інформаційного суспільства сучасна бібліотека повинна бути не просто книгозбірнею, а стати центром науки та просвіти.

На цьому наголосив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра під час круглого столу «Сучасна бібліотека: від традицій до інновацій».

Захід, приурочений Всеукраїнському Дню бібліотек, відбувся 29 вересня у Тернопільській міській бібліотеці №4 для дорослих.

«Ми живемо в умовах стрімкого розвитку нових технологій та величезного потоку інформації, - зазначив заступник. – Тому треба вчитися не просто засвоювати, а й переробляти її. В таких умовах особливу місію покладено на бібліотеки. Вони повинні відповідати вимогам часу, змінювати підходи у роботі та стати інноваційними центрами, здатними задовольняти потреби сучасних читачів».

Саме бібліотека, на думку Леоніда Олексійовича, має бути місцем творення нової свідомості, нового суспільства, нової еліти. Адже без книги, без бібліотеки суспільство не може розвиватися.

Участь у роботі круглого столу взяли працівники бібліотек Тернопільського району. У рамках заходу вони поділилися досвідом роботи у закладах та запропонували шляхи вирішення проблем, з якими стикаються найчастіше.

Заступник голови облдержадміністрації запевнив, що всі пропозицій бібліотекарів будуть враховані при підготовці профільних програм на рівні районів та області.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Леонід Бицюра відзначив грамотою Тернопільської ОДА завідуючу бібліотекою №4 для дорослих Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи Світлану Козелко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ