Вишкіл майбутніх бійців добровольчих батальйонів та загонів самооборони проводять на Тернопільщині

Вишкіл майбутніх бійців добровольчих батальйонів та загонів самооборони проводять на Тернопільщині

30.09.14 12:08 0 642
На базі оздоровчого дитячого табору «Лісова казка», що в селі Борщівка Лановецького району, запрацював навчальний центр з вишколу майбутніх бійців добровольчих батальйонів та учасників загонів самооборони. Ініціатором створення стала обласна спілка воїнів Афганістану.

- Виховувати молодь в дусі патріотизму - завдання кожної держави, що дбає про своє майбутнє, - зауважив голова спілки Сергій Лісовий. – На жаль, за роки незалежності, уваги цьому педагогічному аспекту в нашій державі приділялося дуже мало. Але сучасність внесла корективи у таку безвідповідальність. коли Україну топчуть чоботи чужого війська, ми нарешті усвідомлюємо прогалини у вихованні наших захисників.

Ініціативі воїнів-афганців пішли назустріч обласна влада, райдержадміністрація та районна рада Лановеччини. Підтримали й інші патріотичні об'єднання.

Розміщення навчального центру у таборі «Лісова казка» - не випадковість, адже база знаходиться на межі трьох районів - Лановецького, Шумського і Кременецького. Вишкіл проходитимуть добровольці не лише з Тернопільщини, а й сусідніх областей.

Як запевнив голова Лановецької райдержадміністрації Іван Друзь, влада потурбувалася не лише про безоплатне надання приміщення. на заклик подбати про забезпечення харчуванням добровольців навчального центру відгукнулися керівники місцевих фермерських та сільськогосподарських підприємств.

Термін вишколу триватиме по десять днів. За цей час майбутні бійці освоюватимуть тактичні знання, вивчатимуть інженерно-саперну справу,пройдуть курси надання долікарської допомоги в умовах ведення бойових дій. Перші тридцять добровольців уже приступили до навчання.

Подякувати ініціаторам за справу патріотичного та військового вишколу молодого покоління і тих, хто здатен тримати в руках зброю, аби стати на захист рідної держави, приїхав керівник обласного управління внутрішніх справ Василь Облещук.

Правоохоронці області уже мають досвід служби у зоні проведення антитерористичної операції, адже за час проведення АТО на сході побувало майже півтисячі співробітників органів внутрішніх справ. Ті міліціонери та бійці спецбатальйону «Тернопіль», що нині несуть службу у зоні бойових дій, а таких - двісті двадцять шість, дислокуються у найгарячіших точках Донбасу - Лисичанську, Попасній, Щасті.

- Ми повинні усвідомити, що немає землі тернопільської, чи донецької, - звернувся до добровольців полковник міліції. – Є Україна- єдина і нероздільна. І ми зобов'язані боронити кожен клаптик нашої батьківщини. Тому підготовка майбутніх захисників - справа потрібна та благородна.

Василь Облещук також пообіцяв долучитися до роботи навчального центру . Обласне управління міліції надасть інструкторів та можливість повправлятися добровольцям у стрільбі.

Відкриття навчального центру супроводжувалося урочистостями та творчими подарунками – перед присутніми виступив гурт воїнів-афганців «Долг» та учні місцевої школи.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП на Волині: тілесні ...
Наступна новина: Хмельниччина: туристична ...

КОМЕНТАРІ