Встановлення рекорду України у Хмельницькому відбулося без надзвичайних подій

Встановлення рекорду України у Хмельницькому відбулося без надзвичайних подій

30.09.14 10:09 0 675
З нагоди Дня міста хмельничани та гості міста запустили у небо майже 20 тисяч небесних ліхтариків. Акція була благодійною і проходила під гаслом: «Ліхтарик у небі — Мир на землі». Незважаючи на грандіозні масштаби заходу, надзвичайних подій і грубих порушень громадського порядку вдалось уникнути.

З нагоди відзначення 583-ої річниці з дня заснування міста Хмельницького в обласному центрі відбувся цілий ряд святкових заходів, основною родзинкою яких, безумовно, стала акція із запуску небесних ліхтариків, яка проходила під гаслом: «Ліхтарик у небі — Мир на землі».

На міський пляж, де, власне, і відбувався масовий запуск ліхтариків, прийшло більше 10 тисяч мешканців та гостей міста. Організатори запросили на акцію представників Національного реєстру рекордів України, які також є представниками «Книги рекордів Гіннеса». За підрахунками спостерігачів, у небо злетіло понад 18 тисяч ліхтариків, що є рекордом України і претендує навіть на світовий рекорд.

Безпеку та порядок під час проведення акції забезпечували працівники міліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зокрема, задля безпеки громадян довелось на кілька годин обмежити рух по прилеглій до пляжу дорозі — працівники ДАІ пропускали лише громадський транспорт, а увесь інший пускали в об'їзд. Загалом же громадський порядок під час святкування Дня міста забезпечувало 147 працівників міліції.

— Обійшлося без надзвичайних подій. І тут важливу роль відіграла консолідація зусиль міліції, організаторів масових заходів та громади. Звичайно, ми і без того охороняли б громадський порядок, як зазвичай це робимо. Але приємно, що організатори свят тепер не лише планують хід заходу, а й замислюються про безпеку його відвідувачів та звертаються до нас з відповідними листами. Один із таких, наприклад, надійшов від організаторів масового запуску ліхтариків. І це правильно, адже на міському пляжі для проведення акції за мир в Україні зібралося понад 10 тисяч хмельничан та гостей міста. Щоб забезпечити безпеку такої кількості людей, довелося перекрити рух транспорту на певній ділянці дороги, — зазначив начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ