З початку року Волинь отримала майже 1 млрд 100 млн грн на соціальні та компенсаційні виплати

З початку року Волинь отримала майже 1 млрд 100 млн грн на соціальні та компенсаційні виплати

01.10.14 10:07 0 727
З початку року волинянам надійшло майже 1 млрд 100 млн грн на соціальні та компенсаційні виплати. Зокрема, державну підтримку отримують понад 112 тисяч волинських родин із дітьми. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець на розширеному засіданні колегії ОДА, доповідаючи про ситуацію в соціальній та гуманітарній сфері господарського комплексу краю.

«Діє і державна програма з надання житлових субсидій. На призначено майже 13 тисячам сімей. А з 1 липня для населення надається компенсація додаткових витрат на оплату комунальних послуг. На вересень до органів соціального захисту звернулось 333 волинян, призначено компенсацію майже двомстам особам», - повідомила заступник голови облдержадміністрації.

Світлана Мишковець також додала, що в області продовжується експеримент щодо надання пільг з оплати електроенергії у грошовій формі. З держбюджету профінансовано понад 7 млн грн. для майже 100 тисяч пільговиків краю.

Водночас, на компенсаційні виплати постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, спрямовано 68 млн грн і заборгованості немає.

Продовжується розвиток дошкільної освіти. Зокрема, за 8 місяців ц. р. в області відкрито 17 додаткових груп на 310 місць. На базі Луцького ДНЗ №38 запарцювала інклюзивна група на 15 місць для дітей із синдромом Дауна.

Окремо варто зазначити, що в області освітою охоплено майже півтисячі дітей, переселених з АР Крим та Східних областей України. Зокрема, 52 – в дитсадках, 406 – у школах, 9 – у ПТНЗ, 13 – у вищих навчальних закладах. Також на у ЗОШ області навчається 1313 школярів, батьки яких загинули чи мобілізовані у зону АТО, 737 таких дітей виховується у ДНЗ, 74 - у професійно-технічних закладах. 118 студентів здобувають освіту у ВУЗах. За словами Світлани Мишковець, усі вони - на державній формі навчання.

«Позашкільною освітою в області охоплено 46% школярів, тоді як у 2012 це було менше 30%. Наша мета – залучення до усіх форм позашкілля не менше 70% учнів», - підкреслила вона.

У галузі охорони здоров'я, як наголосила заступник голови облдержадміністрації, першочергова увага приділяється розвитку первинної медико-санітарної допомоги. На вже утворено 20 міських та районних ЦПМСД.

Триває робота і над втіленням чотирирічного проекту Світового банку в регіоні. Вже підготовлено проектно-кошторисну документацію на створення і обладнання 31 лікарської амбулаторії. Їх реконструкція розпочнеться в ІV кварталі цього року.

Визначено пріоритетні напрями розвитку медичної галузі: охорона здоров'я матері та дитини, боротьба з серцево-судинними та онкологічними завхорюваннями. Так регіональною програмою «Волинькард» на 2014 рік передбачено 3,7 млн грн. За 8 місяців використано понад 900 тис. грн на проведення дорогвартісних обстежень та придбання розхідних матеріалів для оперативних втручань.

В області відбувалася низка заходів на відзначення знаменних дат, зокрема: 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка та Року Тараса Шевченка, 165-ї річниці від дня народження Олени Пчілки. Відбувся вже традиційний ХХІ міжнародний музичний фестиваль ''Стравінський та Україна''.

Світлана Мишковець наголосила, що творчі колективи Волині активно долучаються до акцій, спрямованих на допомогу українській армії. Так, 5 вересня розпочалися благодійні концерти Волинського академічного народного хору, які відбудуться в усіх містах і районах області. Кошти будуть спрямовані на потреби військових.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ