На Волині розпочалася третя фаза з впровадження спільного Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - III ”

На Волині розпочалася третя фаза з впровадження спільного Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - III ”

01.10.14 18:30 0 769
На Волині розпочалася третя фаза з впровадження спільного Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - III”. З нагоди цього у Луцьку відбувся регіональний семінар, на якому презентували основні аспекти цієї програми.

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова обласної ради Валентин Вітер, Міжнародний менеджер спільного проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” Джейсінгх Сах; спеціаліст з моніторингу та зв'язків із громадськістю Проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” Світлана Слабінська, представники обласної координаційної ради Проекту, голови РДА, голови сільських/міських рад, ЗМІ, обласні громадські організації та місцеві університети.

Голова облдержадміністрації зазначив, що основним завданням цього Проекту є стимулювання розвитку громад.

“Реалізація третьої фази Проекту відкриє перед нами нові можливості, зможемо продуктивніше попрацювати над економічною складовою області. Цього разу зробимо акцент на сільській та селищній громаді. Впевнений, що ми успішно справимося з усіма завданнями”, - підкреслив Володимир Гунчик.

У свою чергу, Міжнародний менеджер Джейсінгх Сах зауважив, що мета Проекту - сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні, шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні. Проект впроваджуватиметься протягом чотирьох років. Загальний бюджет 23,8 млн. євро. Діяльність Проекту МРГ буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури, в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров'я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з розвитком малого аграрного бізнесу, а також співпраця з університетами.

Партнери проекту підкреслили, що розуміють непросту ситуацію в Україні і змінили умови співфінансування проекту. Відтепер, 70% коштів оплачуватиме Європейський Союз, а 20-25% - місцеві бюджети Волині.

Голова ОДА подякував координаторам Проекту за розуміння та підтримку.

У рамках семінару підписано партнерську Угоду між облдержадміністрацією та представниками спільного Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - III”.

До слова, процес впровадження першої фази Проекту МРГ у Волинській області розпочався 30 квітня 2008 року. Згодом, успішно розпочалася друга фаза Проекту в липні 2011 року. Протягом двох фаз Проекту МРГ усього 72808 чоловіків, жінок та дітей області покращили умови свого життя через реалізацію мікропроектів щодо відновлення дитячих садків та шкіл (91), медичних пунктів (17), доступу до якісної води (2), енергозберігаючого вуличного освітлення (14). Місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об'єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: На Хмельниччині упродовж ...

КОМЕНТАРІ