Хмельниччина: «Виявлення і попередження екологічгних порушень на кордоні»

Хмельниччина: «Виявлення і попередження екологічгних порушень на кордоні»

01.10.14 13:44 0 725
Забезпечення екологічної безпеки у всьому світі розглядається як основне завдання, тому безвідповідальне і споживче ставлення до природи наближає людство до екологічної катастрофи. З метою запобігання екологічним кризам Департамент спеціалізованої підготовки і кінологічного забезпечення Міндоходів України проводить у Хмельницькому дводенний міжнародний семінар на тему: «Виявлення і попередження екологічгних порушень на кордоні». Участь у ньому взяла заступник голови – керівник апарату адміністрації Леся Стебло.

Охорону навколишнього природного середовища називають однією з найактуальніших проблем сучасного суспільства. Як наголосила Леся Василівна: «Конституцією України визначено, що забезпечення екологічної безпеки і підтримка екологічної рівноваги на території України є обов'язком держави». А оскільки митники реалізують державні функції, то вони відповідно і беруть участь в заходах щодо екологічної безпеки на кордоні.

Щодо практичного змісту екологічних правопорушень на кордоні, то найчастіше вони зводяться до незаконних перевезень небезпечних відходів, озоноруйнуючих речовин. На семінарі навчаються митники Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Киргизстану, Молдови, Таджикистану та України. Варто зазначити, що заняття проводять широке коло фахівців з багатьох структур:

– Проекту Фонд охорони дикої природи (WWF);

– Проекту Дунайсько-карпатська програма;

– Бюро Координатора діяльності ОБСЄ у сфері економіки та довкілля;

– Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України»;

– Неурядової організації «Бюро екологічних розслідувань»;

– Митної служби Республіки Молдова;

– Державної прикордонної служби України;

– Хмельницької митниці.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ