На Хмельниччині леся Стебло відвідала топогеодезичний центр в Шепетівці

На Хмельниччині леся Стебло відвідала топогеодезичний центр в Шепетівці

01.10.14 12:35 0 707
Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Леся Стебло, голова Шепетівської райдержадміністрації Микола Дорощук, депутати міської ради Микола Кикоть, Наталія Стасюк та Олександр Окунєвич провели зустріч та оглянули топогеодезичний центр, який знаходиться в Шепетівці.

В Україні існують дві топогеодезичних частини, які займаються топогеодезичним забезпеченням на території України, одна з них знаходиться на території Шепетівки. Топографічний загін було сформовано в далекому 1941 році в Ленінграді (нині Санкт-Петербург). Частина пройшла від Кенігсберга до Кракова. Військові топографісти приймали участь у бойових діях в Афганістані, в Іраку. військові топогеодезичного центру з честю виконують бойові завдання в зоні АТО.

За словами начальника частини підполковника Олега Чернецького майже тридцять відсотків особового складу частини вже отримали бойовий досвід в зоні АТО.

Гості оглянули матеріально технічну базу військової частини, поспілкувалися з її особовим складом, обговорили нагальні потреби військової частини. Адже, ще в 2013 році, попереднє керівництво Міністерства оборони прийняло рішення про ліквідацію стратегічного військового об'єкту.

центр є важливою ланкою обороноздатності нашої країни, адже він є унікальним, та виконує важливі військові завдання — своєчасно та повно забезпечити збройні сили України топографічними картами, адже у бойових умовах всі знають ціну точній карті.

Крім цього, військова частина виконує ряд завдань: розвиток державних і спеціальних геодезичних мереж; обстеження та відновлення геодезичних пунктів; оновлення та оперативне виправлення топографічних карт за матеріалами аерофотозйомки з подальшим польовим обстеженням; складання та підготовка до видання спеціальних карт і фотодокументів місцевості; тощо. Ці та багато інших завдань можуть виконувати лише висококваліфіковані спеціалісти, які назад повертаються в центр, який ще вчора хотіли знищити.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ