На Хмельниччині рятувальники зустрілися з представниками місії ОБСЄ щодо ситуації з вимушеними переселенцями

На Хмельниччині рятувальники зустрілися з представниками місії ОБСЄ щодо ситуації з вимушеними переселенцями

01.10.14 11:36 0 712
30 вересня в приміщенні гуртожитку ЖКК «Будівельник», що в обласному центрі, відбулася зустріч керівника Хмельницького Регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції – заступника начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Віктора Кривого з спостерігачами місії ОБСЄ з Німеччини, Норвегії та Швеції. В основному спостерігачі працюють у Чернівцях, але вивчають ситуацію, що склалася у Хмельницькій та Вінницькій областях. Варто зазначити, що міжнародна місія полягає у тому, щоб об’єктивно здійснити моніторинг та узагальнити інформацію про надання належним чином необхідної допомоги людям, які наразі опинилися у складній життєвій ситуації.

Під час зустрічі представники ОБСЄ ознайомились із діяльністю Регіонального штабу, ситуацією з розселеннямта потребами вимушених переселенців у Хмельницькій області. Віктор Кривий повідомив, що наразі на Хмельниччині зареєстровано 3453 переселенці. У ході розмови рятувальник розповів гостям про те, які проблеми існують на та яким чином вони вирішуються, адже час диктує свої умови і розпочався осінньо-зимовий період. Працівники Штабу вже обстежили та перевірили готовність об’єктів до прийому внутрішньо переміщених осіб у холодний сезон. Варто зазначити, що технічний стан будівель у доброму та задовільному стані.

Крім того, актуальним питанням останніх місяців було проведення активної роботи щодо улаштування малечі у дитячі садочки, а школярів – у навчальні заклади. Приємно зауважити, що це питання вирішено на 100%, і до закладів освіти краю зараховано 1039 осіб.

Рятувальник ознайомив гостей із спільною діяльністю з волонтерськими і міжнародними організаціями, з якими працює Хмельницький регіональний штаб щодо допомоги вимушеним переселенцям. Надзвичайно значну допомогу, зазначив Віктор Кривий, надають Благодійні фонди, громадські організації, Хмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України, а також релігійні громади, підприємці та не байдужі громадяни, які допомагають продуктами харчування, засобами гігієни, теплим одягом, а також надають житло для тимчасового проживання. Спостерігачі дізналися, що найбільше мешканців Сходу країни поселилося в індивідуальних житлових будинках приватного сектору, в тому числі у родичів, знайомих, а також узакладах соціального захисту та гуртожитках.

Щоб не на словах, а на ділі пересвідчитись, як облаштувались вимушені переселенці, представники ОБСЄ безпосередньо вирушили поспілкуватися з громадянами Сходу України, які поселилися в гуртожитках обласного центру, а це – 44 сім’ї. Зокрема, побували у двох гуртожитках – ЖКК «Будівельник» та гуртожитку №5 Хмельницького національного університету. Людей, яким волею долі довелося кинути роками нажите майно, будинки та терміново виїхати у невідомість, земля Хмельниччини зустріла з усією гостинністю й щирістю. Спостерігачі поспілкувались із ними та дізналися, що найбільше хвилює наших співвітчизників, які вимушено стали переселенцями.

Наостанок рятувальники домовилися з представниками місії ОБСЄ про подальшу співпрацю щодо надання допомоги вимушеним переселенцям та домовились проводити подібні зустрічі щомісячно.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Троє житомирських ...
Наступна новина: Посол Бельгії в Україні ...

КОМЕНТАРІ