Хмельниччина: на базі міліцейського спецпідрозділу «Богдан» розпочалися курси військово-патріотичної підготовки для учнів старших класів (+)

Хмельниччина: на базі міліцейського спецпідрозділу «Богдан» розпочалися курси військово-патріотичної підготовки для учнів старших класів (+)

01.10.14 11:56 0 738
Начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний виступив з ініціативною проведення на базі міліцейського спецпідрозділу «Богдан» оперативних курсів військово-патріотичної підготовки для учнів старших класів.

— Особливо приємно, що і самі школярі, і викладачі висловили зацікавлення нашим проектом, і уже не тільки ми шукаємо бажаючих відвідати наш курс, а й до нас надходять заявки з різних шкіл. Плануємо привозити на заняття до обласного центру також і учнів сільських шкіл, тому будемо щиро раді співпраці, — наголосив начальник обласного управління внутрішніх справ.

І справді, на організовані правоохоронцями курси школи уже вишикувались у чергу, адже, як зазначає викладач предмету «Захист Вітчизни» НВО № 5 м. Хмельницького Валентин Бігус, більшість матеріалу доводиться вивчати тільки теоретично, адже в школах немає відповідних зразків зброї та спецзасобів, щоб наочно продемонструвати дітям, що є на озброєнні в силових підрозділах нашої держави.

А на організованому працівниками міліції інтерактивному уроці старшокласники за 1,5 години змогли побачити те, про що «на пальцях» довелося б розповідати дуже довго. Бійці міліцейських спецпідрозділів продемонстрували юним гостям, як загартовується сила, кмітливість та витривалість під час долання смуги перешкод, занять з рукопашного бою, стрільби тощо. Також діти змогли ознайомитися з широкою експозицією зброї та спецзасобів, які перебувають на озброєнні в правоохоронців.

І, що дуже важливо, діти поспілкувалися із справжніми захисниками Вітчизни, адже усі працівники міліції, які проводили екскурсію, уже побували у зоні проведення антитерористичної операції.

Старшокласники із захватом пробували свої сили на смузі перешкод, наввипередки приміряли бронежилети, змагалися у розбиранні і збиранні пістолетів, а щоб випробувати свої сили у стрільбі зі страйкбольної зброї, вишикувалась ціла черга.

Під час екскурсії дітям постійно наголошували, що зброя у руках — це, перш за все, не перевага над іншими, а величезна відповідальність. Але, на щастя, більшість із них і самі це розуміють. До прикладу, одинадцятикласниця СЗОШ № 15 м. Хмельницького Марина Ткач зізналася, що їй навіть трохи моторошно від того, що вже завтра ці хлопці, які так цікаво і безтурботно проводять екскурсію, вирушать у зону АТО і з цією ж зброєю боронитимуть цілісність і недоторканість нашої держави.

— Спостерігаючи за дітьми, я дійшов висновку, що якщо ми вчасно спрямуємо виховання підростаючого покоління у потрібне русло і з дитинства вселятимемо у їхні душі почуття патріотизму, любові до Батьківщини, то наша країна буде у надійних руках, — підсумував начальник УМВС Олександр Розізнаний.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ