Донецький національний університет переїжджає до Вінниці, – офіційно

Донецький національний університет переїжджає до Вінниці, – офіційно

01.10.14 10:33 0 707
Донецький національний університет України проводитиме свою освітню діяльність згідно з наявною ліцензією та сертифікатами про акредитацію на території міста Вінниця.

Відповідне рішення прийняло Міністерство освіти і науки після проведення консультацій з керівництвом університету та керівниками органів влади і органів місцевого самоврядування Донецької області, повідомляє прес-служба відомства.

«Міністерство освіти і науки України застерігає, що будь-яка освітня діяльність від імені Донецького національного університету на території міста Донецьк тимчасово заборонена та діяльність фізичних осіб на території (в приміщеннях ДонНУ) без ліцензії на освітню діяльність містить ознаки кримінальних правопорушень і підпадає під дію Кримінального кодексу України, – йдеться у повідомленні. – МОН наголошує, що єдиним чинним ректором Донецького національного університету України є Гринюк Роман Федорович, який був легітимно обраний згідно з рекомендацією конференції трудового колективу від 22 листопада 2012 року та з яким Міністерство освіти і науки України уклало контракт № І-20 від 29.11.2012 р.».

Міністерство освіти і науки звертає увагу на те, що Баришніков Сергій Анатолійович не є легітимно обраним ректором та усі його дії від імені ДонНУ є незаконними і не визнаються керівництвом Міносвіти.

Також відомство звернулося до співробітників, аспірантів (докторантів) та студентів Донецького університету, які мають бажання продовжити працювати або навчатися у виші, з проханням зареєструватися на сайті або ж повідомити керівництву університету будь-яким іншим способом про своє бажання.

«Усі працівники Донецького національного університету України, які не звільнилися за власним бажанням (або які звільнилися у зв’язку з військово-політичною ситуацією, проте бажають продовжувати працювати в університеті) можуть приступити до виконання своїх обов’язків, починаючи з 03 листопада 2014 року», – сказано у повідомленні.

Студенти університету, які згідно з розпорядженням Кабінету Міністру України від 27 серпня 2014 року № 785-р скористалися наданим їм правом і були «тимчасово допущені до занять» у будь-якому вищому навчальному закладі на території України, мають право після завершення І семестру 2014/2015 навчального року і складання всіх підсумкових заліків та іспитів, передбачених навчальним планом відповідного ВНЗ, у ІІ семестрі 2014/2015 навчального року приступити до занять у Донецькому національному університеті України (з 03 листопада 2014 року на території міста Вінниця) продовжити навчання у тому вищому навчальному закладі, в якому вони були «тимчасово допущені до занять», пройшовши при цьому повну процедуру переведення з одного вищого навчального закладу до іншого у порядку, передбаченому Положенням про порядок переведення», – додають у відомстві.

МОН інформує, що студенти, які не скористаються жодним з варіантів, будуть відраховані з Донецького національного університету України на початку ІІ семестру 2014/2015 навчального року як такі, що не приступили до занять.

Також Міносвіти вкотре підтверджує свої зобов’язання щодо повного погашення всієї заборгованості щодо виплати заробітної плати працівникам університету та налагодження подальшої її стабільної виплати, як тільки будуть проведені всі необхідні дії щодо реєстрації університету в новому відділенні Державної казначейської служби України у Вінниці.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у Чорткові ...
Наступна новина: Вісім років тюремного ...

КОМЕНТАРІ