У головному храмі УГКЦ презентували книгу про роль церков у Революції гідності

У головному храмі УГКЦ презентували книгу про роль церков у Революції гідності

01.10.14 08:04 0 582
У Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ представили видання про роль українських церков в Революції гідності на Майдані. Книга «Майдан і Церква. Хроніка подій та експертна оцінка» – перше видання, що охоплює революційні події минулої зими.

Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«Місце презентації видання – Патріарший собор – було обрано не випадково. Адже духовенство УГКЦ було присутнє на Майдані від його початку, створивши у вирі цих подій найперше молитовний намет. Книга свідчить про те, що саме віра дала сили українцям пережити «майданівські події», – йдеться у повідомленні.

Упорядники книги, провідні релігієзнавці Інституту філософії імені Г. Сковороди, які брали активну участь у цих революційних подіях, зібрали численні документи різних конфесій та розширені фахові оцінки подій в одному виданні.

«Ми зафіксували те, чим жила Україна і що ми переживали на той момент. У книзі показано, як еволюціонувала Україна від стану байдужості до Майдану», – розповідає головний редактор видання, релігієзнавець Людмила Филипович.

Книга містить три частини: «Короткий моніторинг подій» (хронологія подій, що описує, як церкви реагували на конкретні події), «Експертні оцінки подій», «Ілюстративні матеріали».

Як повідомила філософ-релігієзнавець Оксана Гаркуша, у книзі ще й містяться аналітичні матеріали, що постали під час Майдану, написані безпосередніми його учасниками. Видання вміщує звернення та заклики релігійних лідерів до народу і до влади, їх висловлювання та коментарі, документи ВРЦіРО.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ