Курсанти ЛьвДУВС присягнули на вірність Україні

Курсанти ЛьвДУВС присягнули на вірність Україні

01.10.14 10:57 0 788
Кожен громадянин України, який вступає до лав правоохоронців, особисто приносить Присягу на вірність Українському народові. Присяга покладає на працівника органів внутрішніх справ всю повноту відповідальності за виконання ним службових обов'язків. Цю дату у своєму життєвому календарі відзначить червоним кожен, хто промовить ці священні слова, як день, коли народився новий правоохоронець.

У календарі новобранців Львівського державного університету внутрішніх справ цією датою стане 26 вересня 2014 року. У цей день в навчально-тренувальному центрі «Верещиця» до урочистих святкувань долучилися заступник Міністра внутрішніх справ України Микола Величкович, начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, начальник УМВС України на Львівській залізниці полковник міліції Володимир Дитюк, представники силових структур та органів державної влади, священнослужителі та батьки.

Проте не варто забувати, що сотні військових, правоохоронців та добровольців, ризикуючи своїм життям, захищають незалежність та територіальну цілісність нашої країни. Пам'ять про тих, які полягли за волю й незалежність України усі присутні вшанували хвилиною мовчання. Курсанти 1-го курсу Максим Алєксандров та Тарас Куриляк поклали квіти до обеліску працівникам органів внутрішніх справ, які загинули в боротьбі за Батьківщину.

І от ця мить настала – 371 курсант першого курсу Львівського державного університету внутрішніх справ заприсягнув суворо дотримуватись Конституції України, бути гуманним, чесним, сумлінним та дисциплінованим, відмінно нести службу, робити усе необхідне, аби забезпечити надійний правопорядок у країні.

Першим привітав молодих правоохоронців Микола Величкович, який зачитав привітання від імені Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, та особисто висловив поздоровлення на адресу вихованців ЛьвДУВС.

«Ви прийняли Присягу працівника органів внутрішніх справ у нелегкий для України час. В час коли наша держава потребує чесних та відданих правоохоронців з міцних духом та твердим характером. Такими ви є, тому що у цей великий час ви свідомо обрали шлях правоохоронця. За те, що ці молоді люди стоять зараз перед нами, щойно склавши Присягу працівника ОВС, велика шана і їхнім батькам, – зазначив Микола Романович. – Не цурайтесь осягати нові знання, набувайте уміння й навички, гартуйте характер, щоб бути готовими вірно служити на благо нашої України».

Опісля, заступник Міністра відзначив працівників Львівського державного університету внутрішніх справ та бійців батальйону «Львів», які несли службу в зоні проведення антитерористичної операції на Сході держави. Так, наказом Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова працівникам університету присвоєно чергові спеціальні звання. Зокрема, звання «полковник міліції» присвоєно Петру Вишинському – доцентові кафедри філософії, політології та юридичної логіки, Степану Гнатюку – начальникові кафедри психології та соціології; звання «підполковник міліції» Юрію Йосипіву та Миколі Моргуну – доцентам кафедри тактико-спеціальної підготовки; звання «майор міліції» Володимиру Цьороху – старшому інспекторові з військово-мобілізаційної роботи ВОС.

Привітав першокурсників і ректор університету полковник міліції Валерій Середа.

«На сьогоднішній день завдяки тим подвигам, які наші звичайні громадяни здійснюють на Сході України, ви маєте можливість навчатись, отримувати нові знання та набувати практичні навички, які в подальшому допоможуть вам виконувати свої службові обов'язки, – зазначив Валерій Вячеславович. – ви склали Присягу на вірність народу України, і я щиро вірю, що ці слова не залишаться лише на папері. Це мають бути слова вашої душі, а ви повинні завжди бути готовими захистити наш народ, адже він – найпрекрасніший і найпотужніший у світі. Складання Присяги 371 курсантом із 14 областей нашої держави показує єдність та нероздільність нашого народу. Слава Україні!»

Настоятелі українських християнських церков: храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього отець Володимир Кепич та настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Іван Ревуцький благословили курсантів на щасливу долю та окропили їх священною водою.

На завершення урочистого дійства соліст оркестру управління Західного територіального об'єднання Національної гвардії України прапорщик Степан Збір разом з усіма курсантами виконали Гімн університету.

Ще раз сердечно вітаємо всіх зі святом і бажаємо міцного здоров'я, щастя, нових звершень. Успіхів і натхнення в навчанні. Нехай провідником вашого життя, дорогі курсанти, завжди буде чесність, людяність, справедливість і закон.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинська міліція ...
Наступна новина: У Волинській області чужим ...

КОМЕНТАРІ