У Львівській області Михайло Блавацький взяв участь в заходах на місці спаленого большевиками хутора Киї в Кам'янка-Бузькому районі

У Львівській області Михайло Блавацький взяв участь в заходах на місці спаленого большевиками хутора Киї в Кам'янка-Бузькому районі

01.10.14 15:02 0 752
На місці колишнього хутора Киї в Кам'янка-Бузькому районі відбувся традиційний фестиваль повстанської пісні. Розпочався захід освяченням каплички в пам'ять про жителів спаленого большевиками села. У заходах взяли участь народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Блавацький та перший заступник голови райдержадміністрації Роман Ткачишин.

Хутір Киї, що розташований на межі Кам'янка-Бузького та Радехівського районів, 18 вересня 1944 року спалили большевики за те, що селяни допомагали воїнам УПА.

Виступаючи перед громадою, Михайло Блавацький подякував за те, що краяни бережуть пам'ять про загиблих в Киях. "Це були волелюбні українці, які під страхом смерти допомагали повстанцям, адже вірили в їхню перемогу, в незалежну Україну. Як це нагадує сучасність: окупанти прагнуть зруйнувати нашу незалежність, і весь народ об'єднався, щоб вигнати ворога. Кожен виконує свою місію – сильні чоловіки воюють, а всі решта – від малого до найстаршого – допомагають війську, чим можуть. Путінська Росія прагнула нас швидко здолати, зламати морально, змусити здатися, але не вийшло. Бо ми на своїй, Богом даній землі. Слава героям усіх часів! Слава Україні!" – зазначив народний депутат.

Священики відслужили панахиду за полеглими патріотами України і освятили капличку.

Після молебню та віча розпочалися виступи професійних та аматорських художніх колективів, які виконували повстанські пісні.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У нічній ДТП в Ужгороді ...
Наступна новина: Волинська область: у ...

КОМЕНТАРІ