Олег Панькевич: "Проблеми в економіці неприпустимо вирішувати коштом освітян"

Олег Панькевич: "Проблеми в економіці неприпустимо вирішувати коштом освітян"

01.10.14 13:06 0 735
Урядовий законопроєкт "Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні" містить антисоціяльні ініціатиятиви, які призведуть до зниження рівня оплати праці освітян, порушення їхніх прав. Про це йдеться в депутатському зверненні народного депутата України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Панькевича до прем'єр-міністра України, в якому свободівець вимагає внесення змін до законопроєкту.

Як зазначає Олег Панькевич, до нього за дорученням профспілкового активу Бродівського району Львівської області звернувся голова Бродівської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Микола Сторожук. Освітяни обурені антисоціяльними ініціативами, запропонованими проєктом Закону України "Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні", які призведуть до зниження рівня оплати праці, порушення трудових, соціяльно-економічних прав освітян і працівників освітньої галузі України. Зокрема, йдеться про плани уряду скасувати гарантії фінансового забезпечення галузі освіти тощо. Крім того, у зверненні зазначено, що під час підготовки законопроєкту не дотримано вимог Закону України "Про соціяльний діялог в Україні", чим порушено принцип соціяльного партнерства.

"У ситуації, коли заробітна платня працівників освіти фактично заморожена, а споживчі ціни постійно зростають, неприпустимо ухвалювати законопроєкт, який призведе до зниження життєвого рівня освітян. Вирішення фінансово-економічних проблем в державі коштом б'юджетних працівників та інших незаможних верств неприпустимо. Необхідно шукати ресурси, ліквідуючи тіньовий бізнес, змушувати платити податки заможних людей, а не забирати останнє в працівників б'юджетної царини, які й так отримують мізер", – зазначив народний депутат.

Він просить прем'єр-міністра зважити на стурбованість освітян щодо окремих положень законпроєкту "Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні" та внесті відповідні зміни у цей документ.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 48% працівників офісу ...
Наступна новина: На Тернопіллі Олег Сиротюк ...

КОМЕНТАРІ