Свободівець Андріян Гутник підтримав львівських атлетів на Спеціяльних Олімпійських Европейських Іграх

Свободівець Андріян Гутник підтримав львівських атлетів на Спеціяльних Олімпійських Европейських Іграх

01.10.14 17:53 0 777
Українські спортсмени-інваліди завоювали 10 золотих, 9 срібних та 6 бронзових медалей на Европейських Спеціяльних Олімпійських Іграх з літніх видів спорту, які завершилися в бельгійському Антверпені. Про це 30 вересня 2014 року повідомив депутат Львівської міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андріан Гутник.

На початку вересня команда українських спортсменів з вадами розумовому розвитку вилетіла до Антверпену, де взяла участь у Спеціяльних Олімпійських Европейських Іграх, які відбувалися з 9 по 20 вересня.

"Незважаючи на проблеми на Сході України, вдалось зібрати команду з 18 медалістів для участі в одному з провідних спортивних заходів для інвалідів у 2014 році в Европі. На змаганнях Україну представили спортсмен з різних областей нашої країни, які змагались у таких видах спорту, як плавання, бадмінтон, спортивна гімнастика, футбол і настільний теніс", ? зазначив свободівець.

За сприяння Андріяна Гутника, у складі збірної команди на змагання відправились і спортсмени з Львівської області Андрій Філін та Оксана Угрин. Під керівництвом тренера Марини Дворак атлети гідно відстояли честь Львівщини та України, завоювавши дві золотих, одну срібну та одну бронзову медалі.

"За увесь час проведення цієї Олімпіяди українські спортсмени з вадами в розумовому розвитку завоювали понад 200 золотих, срібних та бронзових медалей у різних видах спорту. Проте одним з найскладніших факторів участі атлетів у великих спортивних заходах наразі залишається фінансування. Саме тому ми завжди підтримували усі ініціативи, сприяючи гідному представленню України на міжнародній спортивній арені. Цього разу ми забезпечили плавців усім необхідним для участі у змаганнях. Перемоги таких сильних духом українців – це наша гордість", ? розповів свободівець Андріян Гутник.

Довідка: Спеціяльна Олімпіяда – це міжнародна благодійна організація, яка була заснована у 1968 році сестрою Президента США Джон Фіцджеральд Кеннеді п. Юніс Кеннеді Шрайвер, та проводить змагання між спортсменами з вадами розумового розвитку з 58 країн світу. В Україні цей рух було розпочато у 1991 році.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ