У Львівській області у Стрию правоохоронці спільно з громадськими активістами обговорили проблему наркоманії

У Львівській області у Стрию правоохоронці спільно з громадськими активістами обговорили проблему наркоманії

01.10.14 15:22 0 955
На семінарі, що 23 вересня відбувся у Стрию, правоохоронці спільно з громадськими активістами, духовенством та освітянами, обговорювали проблему наркоманії, а також спробували подивитися на цю проблему і шляхи її вирішення очима дітей.

Участь у цьому заході взяли о.Тарас Сидор - голова Стрийської єпархіальної підкомісії «За тверезість життя», о. Олег Кобель - голова Комісії «Справедливість і мир» Стрийської єпархії УГКЦ, керівник Тренінгового Центру «Бізнесу та Успіху» Анжела Самко, депутат Стрийської міської ради Ігор Брик, громадська активістка Юлія Бецко, лікар-нарколог Олександр Ярошик, психолог Ірина Яців, працівники Стрийського міськвідділу міліції, а також були запрошені учні 8-9 класів місцевих шкіл.

На початку зустрічі організатори семінару запропонували присутнім переглянути унікальний документальний фільм про шкоду наркотиків та алкоголю серед підлітків під назвою «Чорно-біле кіно». Унікальний фільм тим, що в ньому знімаються не професійні актори, а рівненські школярі та студенти.

Бачення місцевих підлітків щодо існування такої проблеми на Стрийщині вивчала Анжела Самко, одна з організаторів цього заходу. Напередодні семінару вона спілкувалася з місцевими підлітками та запропонувала присутнім прослухати аудіозапис цієї розмови.

«Після нашого спілкування з дітьми мені стало зрозуміло, що вони на цю проблему дивляться трошки іншими очима, ніж ми дорослі. Можливо через те, що їм достеменно невідомі наслідки вживання наркотиків, вони не сприймають це як соціальну проблему, з якою треба «боротися усім світом». Тобто, якщо б їм було відомо про те, що їхні друзі вживають наркотики, батькам про це вони б ніколи не розповіли. Натомість діти вважають, що це особиста справа кожної людини. Також підлітки повідомили мені ще один факт, який особисто у мене викликає занепокоєння. Це те, що з наркотиками діти «знайомляться» у віці 10-12 років», - зазначила Анжела Самко.

Олександр Ярошик, лікар-нарколог, спробував переконати старшокласників, що, на жаль, самотужки людина з цією проблемою не справиться. Адже, наркоманія – це важка хвороба психіки і всього організму, яка без лікування веде до деградації особистості, повної інвалідизації та передчасної смерті. Для того, щоб зберегти своє життя і здоров'я, краще взагалі ніколи не пробувати вживати наркотики.

Помічник начальника відділу зі взаємодії з громадськістю майор міліції Ольга Марцинюк під час свого виступу зазначила, що цього року працівники Стрийського міськвідділу міліції задокументували та припинили злочинну діяльність 5 осіб, які займалися збутом наркотиків. Зокрема, у травні місяці правоохоронці затримали 20-річного стриянина, студента місцевого навчального закладу, який реалізовував наркотичні речовини на території навчальних закладів міста. Окрім цього, правоохоронці не тільки вживають заходів щодо припинення діяльності наркозбутчиків, але й займаються профілактичною роботою з метою попередження втягнення неповнолітніх у наркоманію. Узявши до уваги інформацію, яка була озвучена на семінарі, працівник міліції запевнила, що правоохоронці у всіх навчальних закладах міста проведуть профілактичні бесіди на цю тематику не тільки зі старшокласниками, а й з учнями 6-7 класів.

Усі учасники семінару ставили собі за мету застерегти бодай одного школяра від спроби вжити наркотик та привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Адже наркоманія – це соціальна проблема, про яку треба говорити, з якою необхідно боротися та спільно шукати шляхи вирішення, об'єднуючи зусилля правоохоронців, місцевої влади, духовенства та освітян. Однак, у межах однієї години семінару цю проблему обговорити не можна, саме тому організатори вирішили продовжити роботу за круглим столом. Про дату та місце зустрічі буде повідомлено у соціальній мережі «Facebook».

Ольги Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ