Жителі зі Сходу України отримали вже майже 13 млн. тонн гуманітарної допомоги – Сергій Бочковський

Жителі зі Сходу України отримали вже майже 13 млн. тонн гуманітарної допомоги – Сергій Бочковський

01.10.14 08:02 0 672
“Починаючи від початку переміщення людей з районів проведення АТО та тимчасово окупованої території АР Крим, за дорученням Уряду України було розпочато розпочав доставку гуманітарних вантажів по всіх регіонах країни, у які тимчасово були переміщені люди. Державна служба України з надзвичайних ситуацій здійснювала координацію та організовувала перевезення вантажів до місця призначення”, - повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зазначив, що станом на до регіонів України вже доставлено 13 млн. 817 тис. тонн гуманітарного вантажу. Люди отримали більше 1 млн. 600 тис. кг. продуктів харчування, 318 тис. од. медикаментів та медичних засобів, більше 139 тис. комплектів одягу, 48 тис. гігієнічних наборів та 4600 шт. засобів обігріву. Також внутрішньо переміщені особи отримали грошову допомогу в обсязі більше 11млн. грн. та іншої допомоги на суму майже 485 тис. грн.

Як зауважує Голова Служби, крім перевезення та розвантаження вантажу, рятувальники ДСНС України доправляли ще й власні гуманітарні вантажі, які збирали співробітники Служби порятунку зі всіх куточків України. Так, загалом українські рятувальники доставили для людей майже 950 тис. тонн допомоги, а саме: більше 64 тис. кг. продуктів харчування, 40 од. медикаментів та медичних засобів, майже 4 тис. комплектів одягу та 1900 комплектів гігієнічних наборів. 208 шт. засобів обігріву. Крім того, рятувальники зібрали для внутрішньо переміщених осіб майже 865 тис. грн. грошової допомоги та більше 8500 тис. грн. для надання іншої допомоги.

“Я дійсно пишаюся своїми працівниками, їхньою мужністю та бажанням допомогти людям. Вони діяли не за наказом, а за покликом серця та доставляли допомогу людям навіть на території, підконтрольні терористами, під пострілами куль. Так, Зведеним загоном Міжрегіонального центру швидкого реагування (м. Ромни Сумської області) ДСНС України доставлено та роздано 357 тонн гуманітарної допомоги у Луганській області, з яких близько 50 тонн – саме на небезпечні території. Гуманітарна допомога доправлена у такі міста Луганщини, як Золоте Поле, Гірське, Попасне, Лисичанськ, Первомайськ”, - розповів Сергій Бочковський.

Він повідомив, що за ввесь період доставки гуманітарного вантажу, допомогу отримали вже більше 273 тис. осіб, з яких більше 102 тис. – це діти та більше 41 тис. – інваліди та люди похилого віку. Допомогу, яка була зібрана співробітниками ДСНС України, отримали майже 20 тис. людей, з яких 7 тис. – це діти та більше 1,5 тис. інвалідів та людей похилого віку.

“Допомогу людям надають всі небайдужі українці, рятувальники, міжнародні та волонтерські організації, місцеві органи влади та інші органи. Такі гуманітарні вантажі продовжуватимуть курсувати по всій території України аби забезпечити людей всім необхідним”, - сказав Сергій Бочковський.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд в Іспанії зупинив ...
Наступна новина: Чернівецькі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ