В Житомирській області для бійців 10-го батальйону територіальної оборони придбали 63 бронежилети

В Житомирській області для бійців 10-го батальйону територіальної оборони придбали 63 бронежилети

01.10.14 12:23 0 728
Про це повідомив завідувач сектору мобілізаційної роботи облдержадміністрації Михайло Горобець. Він нагадав, що рішенням депутатів обласної ради від 26 червня 2014 року було виділено 2,5 млн. грн. на виконання програми матеріально-технічного забезпечення 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області, зокрема на забезпечення військовослужбовців батальйону бронежилетами та касками.

Про постачання окремих партій цих засобів захисту по мірі отримання фінансування було досягнуто згоди з науково-виробничим підприємством ТОВ «ТЕМП 3000» (м. Ворзель Київської області), яке є акредитованим виробником бронежилетів для Збройних Сил України. Підприємство випускає бронежилети 4-5 рівня, який забезпечує захист бійця від стрільби з автомата і снайперської гвинтівки. Ціна за одиницю - 5600 грн.

За словами Михайла Горобця, за виділені кошти раніше було придбано 240 бронежилетів, а до місць розміщення рот батальйону доставлено ще 63 одиниці цих вкрай необхідних для наших військових засобів захисту. Окрім цього, бійці батальйону отримали бронежилети за кошти, зібрані жителями районів та представниками громадських організацій Житомирщини.

На даний час військовослужбовці 10-го батальйону територіальної оборони забезпечені бронежилетами на 80-85%. Якісні шоломи виробляють за кордоном, тому з їх придбанням є проблеми. Для батальйону придбано 2 тепловізори, потрібен ще один.

Як зазначив Михайло Горобець, за поданням голови облдержадміністрації готується звернення до обласної ради з проханням перерахувати наступний транш у 119 тис. грн. для придбання чергової партії систем захисту.

10-й батальйон територіальної оборони, повністю сформований із добровольців, зараз охороняє південь нашої держави. Бойовий підрозділ укомплектований особовим складом на 90%. Отже, молоді люди, які бажають потрапити до цього військового формування, мають прийти до військкомату, де їх оглянуть медики. Підготовку вони пройдуть на Новоград-Волинському полігоні.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі вирішують ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ