У Рівненській області рятувальники та комунально-аварійні служби відпрацювали спільні дії з ліквідації аварій на теплопостачальному підприємстві

У Рівненській області рятувальники та комунально-аварійні служби відпрацювали спільні дії з ліквідації аварій на теплопостачальному підприємстві

01.10.14 11:57 0 730
30 вересня в місті Рівне по вулиці Жукова, 22 на території котельні ТОВ «Рівнетеплоенерго» відбулися командно-штабні навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту та її ланок.

Метою навчань було перевірити готовність органів управління та сил Рівненської територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ до дій у разі виникнення надзвичайної ситуацій техногенного характеру, пов’язаної з ризиками осінньо-зимового періоду, а також вдосконалення теоретичних і практичних навичок керівного складу органів управління та галузевих ланок щодо організації проведення рятувальних та інших невідкладних робіт, локалізації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Об’єкт для тренування був вибраний не випадково, адже дана котельня є однією з найбільших в обласному центрі та забезпечує гарячою водою і опаленням в холодну пору року понад 7 тисяч мешканців міста.

За легендою навчань, через розгерметизацію фланцевого з’єднання газової труби газопроводу середнього тиску стався вибух газу з наступним загорянням в приміщенні котельні. Внаслідок вибуху пошкоджено котел №3, зруйновано частину стіни та пошкоджено перекриття будівлі. В середині котельні знаходяться 2 травмованих працівника.

За викликом аварійно-диспетчерської служби підприємства на місце події терміново прибули чергові підрозділи Служби порятунку, аварійні бригади ПАТ «Рівнегаз», ТОВ «Рівнетеплоенерго», ПАТ «Рівнеобленерго», а також центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Рятувальники в складі ланки газодимозахисників в найкоротший термін провели розвідку в приміщеннях котельні та порятунок двох потерпілих з подальшою передачею їх бригаді медиків.

Після відключення електропостачання об’єкту підрозділи Держслужби з НС подали на гасіння пожежі та охолодження будівельних конструкцій вогнегасячі засоби. Тим часом бійці аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС провели розбір завалів зруйнованих конструкцій з метою пошуку потерпілих та надання їм невідкладної допомоги.

Після порятунку людей та ліквідації пожежі аварійно-комунальні служби міста провели ряд відновлювальних робіт із забезпечення житлового сектору гарячою водою і опаленням.

Загалом, до тренувань було задіяно майже 50 працівників служб цивільного захисту та 14 одиниць спеціальної техніки.

Підбиваючи підсумки командно-штабних навчань, заступник начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області Ігор Михальчук подякував усім задіяним службам за оперативні та високо професійні дії. «Одним з найнебезпечніших чинників осінньо-зимового періоду є аварії на теплопостачальних об’єктах. І тому усім службам цивільного захисту необхідно постійно бути готовими до оперативного реагування на такі надзвичайні події та відновлення систем життєзабезпечення населення» - зазначив полковник Михальчук.

До речі, за дорученням керівництва ГУ ДСНС подібні тренування найближчим часом відбудуться у кожному районі Рівненщини.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: на базі ...
Наступна новина: Закарпатські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ