"Всеукраїнський тиждень права" пройде на Тернопільщині

"Всеукраїнський тиждень права" пройде на Тернопільщині

02.10.14 13:51 0 627
Під керівництвом заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри 29 вересня відбулося засідання обласної міжвідомчої ради з правової освіти населення.

Участь у засіданні взяли представники департаменту освіти і науки ОДА, Тернопільського комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, служби у справах дітей, управління юстиції, кримінальної міліції.

Під час засідання розглянули питання про інформаційний супровід правоосвітніх заходів на території області, про роботу Тернопільського комунального інституту післядипломної педагогічної освіти у в напрямку правоосвітньої діяльності серед педагогів, стан правової освіти у Тернопільському районі.

Особливу увагу присутні акцентували на Плані заходів у рамках проведення Всеукраїнського тижня права у 2014 році. Присутні внесли свої пропозиції. Зокрема, представники інституту післядипломної освіти запропонували провести у навчальних закладах масові заходи для школярів (інформаційно-просвітницькі години: «Загальна декларація прав людини», «Конвенція ООН з прав дитини», «Права дитини»; засідання «круглих столів», диспути «Права дитини», «Мої права та обов'язки»; тематичні вечори, брейн-ринги , вікторини; конкурси малюнків), тематичні заходи з правової тематики для батьків і вчителів ( учительська конференція «Правове виховання в школі», батьківські збори: «Поважай права дитини», «Роль сім'ї у розвитку моральних якостей підлітка», організувати книжкові виставки, презентацію видань про права людини та іншої літератури правового змісту.

Представники департаменту освіти і науки ОДА запропонували організувати зустрічі на правову тематику із працівниками обласного управління юстиції, прокуратури, УМВС, адвокатури для всіх категорій педагогів під час проведення курсів підвищення кваліфікації, позакласні заходи у навчальних закладах краю тощо.

«Наша робота у галузі правової освіти населення має конкретний вияв, а саме – зменшення кількості правопорушень, особливо серед молоді», - наголосив заступник голови облдержадміністрації, голова обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Леонід Бицюра.

За інформацією представників кримінальної міліції, з початку року неповнолітніми вчинено 78 злочинів, тоді як у минулому – 109.Також зменшилася – з 85 до 58 - кількість випадків участі неповнолітніх у скоєнні злочинів.

З початку року зареєстровано 600 фактів вчинення адмінпорушень неповнолітніми особами, найчастіше це зловживання спиртними напоями.

Леонід Бицюра доручив представникам департаментів посилити роботу щодо підвищення якості правової освіти не лише серед школярів, а й серед молоді та дорослого населення.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рубін, фанати якого ...
Наступна новина: Міліціонери з Прикарпаття ...

КОМЕНТАРІ