Лешек Мондзік привіз до Львова спектакль, який ставить у цілковитій темряві

Лешек Мондзік привіз до Львова спектакль, який ставить у цілковитій темряві

02.10.14 10:35 0 664
У рамках Міжнародного театрального фестивалю «Золотий лев» Львів має змогу побачити виставу польського видатного художника, сценографа та режисера Лешека Мондзіка. Спектакль Lustrо не схожий на вистави, до яких звик український глядач. Він відбуватиметься у цілковитій темряві 1 жовтня, о 20.00 в Першому українському театрі для дітей та юнацтва.

Про це розповів Лешек Мондзік на зустрічі із львівською публікою.

Лешек Мондзік 45 років тому заснував свій авторський театр. За цей час він придумав власну мову театру, яка не базується на словах, а на образах та звуках. На виставах важливо не те, що ти бачиш, а що відчуваєш завдяки певним звукам та образам, які вимальовує уява.

До такого підходу постановки п’єс митець дійшов, коли займався малюванням.

«Чому я залишив малярство? Не хотів бути сам у процесі творіння, а хотів мати свідка процесу своєї творчості. Коли я працював над черговою роботою, то був сам. Натомість у театрі є особи, які слідкують за процесом «малювання». Не хочу бути наодинці з тим, що роблю. Хочу з ним швидко поділитись», – розповів Лешек Мондзік.

Польський режисер вважає, що важливо дати волю фантазії, показавши глядачу під час вистави певний образ. Якщо відразу відкрити усе, то зникає інтерес до постановки, і вона стає нецікавою.

Спектаклі художника відбуваються у цілковитій темряві, однак певні образи та герої на сцені завдяки світлу з’являються.

«Темнота не може існувати без світла. Світло є другим важливим елементом театру. У мене світло не технічне. Це певна містерія, святість у моєму театрі. Я не освітлюю сцену, а засвічую певні об’єкти», – зазначив Лешек Мондзік.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ