У Львівській філармонії прозвучать твори британця Карла Дженкінса

У Львівській філармонії прозвучать твори британця Карла Дженкінса

02.10.14 10:12 0 649
У п'ятницю, 3 жовтня у рамках XX ювілейного Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» у виконанні камерного хору Gloria та Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під батутою народного артиста Сергія Бурка звучатиме музика британця Карла Дженкінса.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної філармонії.

2008 року радіостанція Classic FM назвала цього композитора першим у переліку десяти найвідоміших композиторів сучасності.

Програму концерту відкриває Реквієм, у якому уважний слухач може помітити давні антифони (In paradisum), секвенції (Dies irae), а також фрагменти з реквіємів французьких композиторів Габріеля Форе та Моріса Дюруфле, переплетені з японською поезією хайку. Невипадковою є і кількість частин у творі – 13. У японській культурі це божественне, благословенне небом число.

Два наступні твори львівської програми відповідають найуспішнішим проектам Дженкінса у сфері популярної музики. Зокрема, це композиція Adiemus з альбому Songs of Sanctuary 1995 р., написана початково для реклами авіакомпанії DeltaAir Lines та особливо популярна композиція Palladio. Славу їй принесла реклама діамантів De Beers, а згодом тема стала основою самостійного твору, що входить до репертуаруДевіда Ґарретти та групи eScala.

Народний артист України, диригент Сергій Бурко зазначає: «Цікаво, що твір «Реквієм», який оркестр «Віртуози Львова» виконає на концерті, поєднує у собі декілька культур: східну – японську – і західну. Композитор це дуже тонко передає у творі. Судячи з реакції слухачів після виконання популярного «Палладіо» Карла Дженкінса, яке оркестр виконував на ювілейному концерті, ця музика викликає ентузіазм у слухачів – і є максимально ясною і зрозумілою».

«Карл Дженкінс не консервативний композитор. Він є представником нової музичної течії new age («новий вік»). Це напрямок, який доступний до сприйняття з першого разу. така музика дуже проста, а водночас колоритна та мелодична», – додав Сергій Бурко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Микола Семенишин: ...
Наступна новина: Путін: влада не буде ...

КОМЕНТАРІ