Нинішня інформаційна війна – це реальна зброя, подібна до ядерної, – експерт

Нинішня інформаційна війна – це реальна зброя, подібна до ядерної, – експерт

02.10.14 13:04 0 743
У суспільстві ведеться інформаційна війна, яка чинить страшний вплив на свідомість людини. Це – зброя, яку часто порівнюють з ядерною.

Про таке зазначила медіа-експерт, представник України в керівному комітеті Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства Лариса Мудрак на круглому столі «Місія в професії: відповідальність журналіста перед суспільством» у рамках сьомого Екуменічного соціального тижня.

Лариса Мудрак зауважила, що інформація перетворюється на зброю, подібну до ядерної, і використовується для роззброєння нації. «Інформаційна війна чинить найстрашніший вплив – на свідомість. Вона маніпулює, спричиняє реальний стрес, провокує підміну понять, а відтак, і цінностей. Інформаційна війна – це зброя. Деякі експерти порівнюють її з ядерною. Фактично через інформаційні війни відбуваються геополітичні зміни на всіх континентах. Управління свідомістю використовує абсолютно різні методи, яких ми не знаємо», – зазначила медіа-експерт.

Лариса Мудрак на круглому столі «Місія в професії: відповідальність журналіста перед суспільством». Фото: Роман Балук/ZIK

Лариса Мудрак наголосила, що Україна з такою агресією і такою хвилею інформаційної війни ніколи раніше не стикалася. Основним ресурсом, який використовується для донесення всіх інформаційних маніпуляцій, на її думку, є Інтернет.

За її словами, в інформаційної війни абсолютно інші принципи, але це також справжня війна. Тому, на думку експерта, надзвичайно важливо пояснити суспільству, що кожен є учасником інформаційного середовища і може піддатися впливу маніпуляцій в медіа.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ