Луцьк: мистецький проект «Музика нас єднає»

Луцьк: мистецький проект «Музика нас єднає»

02.10.14 13:21 0 678
З нагоди Міжнародного дня музики, що відзначається 1 жовтня, у музичних школах міста реалізовується мистецький проект «Музика нас єднає»:

- 15.00 – Луцька музична школа №1

- 15.30 – Луцька музична школа №3

- 16.30 – Луцька музична школа №3.

В цей день можна ближче познайомитись з діяльністю музичних шкіл Луцька, поспілкуватися з викладачами і учнями, отримати консультацію та повну інформацію про послуги, які надаються закладами.

Довідка:

Музичні школи є початковою ланкою спеціальної мистецької освіти, готують підгрунтя для занять мистецтвом, а для найбільш обдарованих учнів — до вибору професії в галузі культури та мистецтва. Навчально-виховний процес у закладах, який здійснюється диференційовано, відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів та здібностей учнів, поєднує індивідуальні і колективні форми роботи: уроки (індивідуальні та групові), репетиції, перегляди навчальних робіт, конкурси, фестивалі, концерти, позаурочні заходи.

З метою забезпечення найбільш сприятливих умов для розвитку інтересів і здібностей учнів у школах створено відділи: фортепіанний, народних інструментів, струнно-смичкових інструментів, духових інструментів, хорового та сольного співу, музичного мистецтва естради.

Навчається у школах 1650 дітей. Формуюються також підготовчі класи та групи, що діють на засадах самоокупності.

Відповідно до розпорядження виконавчого комітету міської ради від 03.09.2014 №517-1 від плати за навчання у школах звільнені діти із багатодітних, малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти учасників АТО. Встановлено плату за навчання у розмірі 50-ти відсотків для наступних категорій:

- діти, обоє батьків яких є інвалідами праці I групи загального захворювання;

- діти, батьки яких є учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та учасниками бойових дій;

- діти, батьки яких - військовослужбовці дійсної служби та працівники правоохоронних органів, загинули при виконанні службових обов'язків.

У музичних школах діє 43 творчі колективи, учасники яких – учні та викладачі. Понад 200 дітей протягом року здобули перемогу у мистецьких конкурсах та фестивалях міжнародного, всеукраїнського та обласного статусів.

Налагоджена активна творча співпраця музичної школи №1 з музичною школою м. Бєлгорай (Республіка Польща). В рамках угоди про співпрацю відбуваються творчі зустрічі викладачів та учнів, організовуються майстер-класи найфаховіших викладачів.

У поточному році запроваджено мистецьку рейтингову акцію «Овація» серед учнів шкіл естетичного виховання, за результатами якої, за досягнуті успіхи у навчанні, отримані перемоги у мистецьких конкурсах і фестивалях, а також активну участь у загальноміських культурно-мистецьких 10 учнів стали стипендіатами благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці-Новий Луцьк», 20 учнів та 7 шкільних творчих колективів нагороджені Подяками міського голови, управління культури та спеціальними творчими преміями.

Управління культури (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ